Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

( 5 out of 5 )
Loading...
Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură
  • -24 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Aceste cornuri cu untură și magiun de prune sunt o explozie de tradiție și rafinament, preparate dintr-un aluat foietaj pufos și stratificat, îmbogățit cu untură pentru a oferi o textură crocantă la exterior și moale la interior.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Fiecare corn dezvăluie o combinație irezistibilă de arome autentice, în care gustul bogat și ușor sărat al unturii se împletește armonios cu dulceața intensă și naturală a magiunului de prune.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Rezultatul este un desert ce aduce aminte de gusturile copilăriei, dar reinterpretat cu eleganță, transformând fiecare mușcătură într-o călătorie plină de savoare și delicatețe.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

E drept că am pornit de la un aluat simplu pentru ștrudel, dar pe parcurs în timp ce aluatul se odihnea, i-am schimbat destinația. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Cum facem Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 300-320 ml apă caldă
  • 1 lingură oțet de 9 grade
  • 5 g sare
  • 30 ml ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru uns aluatul:

  • 250 g untură de porc
  • 50 g făină albă tip 000

Ingrediente pentru umplutură:

  • 600 g magiun de prune
  • 150 g zahăr pudră pentru tăvălit

Mod de preparare pentru aluat:

Într-un bol încăpător punem făină, sarea si o amestecăm. Adăugăm oțetul, 300 ml din apă și apoi vedem dacă mai este nevoie și amestecăm cu o spatulă până aceasta devine ineficientă.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Adăugăm uleiul și continuăm să frământăm până obținem un aluat elastic și destul de moale, dar nelipicios.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

NOTĂ: Aluatul trebuie musai frământat 13-15 minute, nu trișați că nu va ieși cum trebuie.

Pe un plan de lucru uns cu ulei îl lăsăm să se odihnească pentru 15 minute, uns și aluatul cu ulei și acoperit cu o folie.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Împărțim aluatul în 5 părți egale, dăm forma bilelor și le mai lăsăm pe masa unsă cu ulei acoperite încă 10 minute.

Frecăm untura cu făină și o dăm deoparte. Ea trebuie să fie spumată. Se va împărți în 5 părți egale.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru uns cu puțin ulei cu o dimensiune de 30/30 cm. Ungem foaia cu amestec de untură, punem a doua foaie și tot așa până la final când terminăm cu stratul de untură.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Cu ajutorul mâinilor presăm ușor aluatul din interior spre exterior și tragem apoi ușor de el ca să îl întindem la o dimensiune de 45/45 cm.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu unturăÎmpăturim aluatul aducând marginea de sus o treime spre centru.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Apoi cea de jos peste cea de sus.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

După de la dreapta la stanga o treime spre interior.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Și cea din stânga peste cea din dreapta. Punem aluatul la frigider acoperit cu o folie de prospețime pentru o oră.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Presărăm făină pe planul de lucru și întindem aluatul cu o dimensiune de 30/60 cm. Cu ajutorul unei lame sau al unui cuțit foarte bine ascuțit tăiem 24 de triunghiuri, exact așa cum se vede în fotografie. Mișcările trebuiesc să fie rapide și precise.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Crestăm la 2 cm partea lată a triunghiului distribuim magiunul și rulăm atât cat să cere fără să strângem.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Punem pe tăvi tapetată cu hârtie de copt și coacem 25 de minute la 200 de grade. Le scoatem din cuptor și le lăsăm 3-4 minute în tăvile în care s-au copt după care le tăvălim prin zahăr pudră.

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Așa arată fiecare corn, foietat.
Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Obligatoriu le lăsăm să se răcească pe un grătar după care pot fi servite. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Cornuri cu untură și magiun de prune din aluat foietaj cu untură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password