Cornuri rulate în două culori

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -15 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cornuri rulate în două culori

Aspectul și gustul acestor Cornuri rulate în două culori te vor învia de la prima vedere, sunt moi, pufoase și aromate în funcție de umplutura preferată dar și a esenței alese pentru a le însiropa.

Cornuri rulate în două culori

Sunt gata destul de repede și nu necesită vreo știința exactă pentru a le prepara, trebuie doar să respecți cantitățile și să folosești ingrediente de calitate dar și poftă de ceva bun.

Cornuri rulate în două culori

Dacă ați încercat cornurile în două culori însiropate cu siguranță vă veți îndrăgosti și de aceste Cornuri rulate în două culori umplute cu cireșe confiate sau magiun, ori umplutură aleasă de dumneavoastră. Și după cum puteți vedea sunt destul de versatile și ușor de preparat.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornuri rulate în două culori

Cum facem Cornuri rulate în două culori

Ingrediente pentru aluat și umplut:

  • 230 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 5 g drojdie uscată
  • 100 g zahăr tos
  • 500 g făină albă tip 000
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă întregi
  • 1/2 linguriță sare
  • 25 g cacao de bună calitate
  • 40 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 200 g rahat/magiun/nucă, ce vă place pentru a umple aluatul

Ingrediente pentru sirop:

  • 100 g zahăr tos
  • 120 ml de apă
  • 1 lingură esență de cireșe sau ce vă place

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Omogenizăm cacaua cu cei 40 ml de lapte și dăm deoparte.

Cornuri rulate în două culori

Într-un castron cernem făina și facem o gaură în mijlocul ei. Punem 30 g zahăr, laptele călduț și drojdia în gaura făcută, amestecăm puțin și lăsăm să se activeze drojdia pentru 10 minute.

Cornuri rulate în două culori

Adăugăm ouăle, uleiul, sarea, restul de zahăr si frământăm în aluat elastic, ușor moale dar fără să se lipească de mână.

Cornuri rulate în două culori

Împărțim aluatul în două părți egale, iar într-una adăugăm amestecul de cacao și frânam până devine omogen.

Cornuri rulate în două culori

Ungem 2 castroane cu ulei și le lăsăm să dospească până își dublează volumul.

Cornuri rulate în două culori

Fiecare aluat îl împărțim în 5 părți egale.

Cornuri rulate în două culori

Întindem o parte de aluat cu cacao, unul alb la o dimensiune de 30/22 cm, le suprapunem, cel cu cacao dedesubt de cel alb, îl tăiem în 3 părți egale și distribuim umplutură preferată. Exact așa cum se vede în fotografie.

Cornuri rulate în două culori

Rulăm fără să strângem și punem pe tavă la dospit până își dublează volumul.

Cornuri rulate în două culori

Ungem cu apă și dăm la cuptor pentru 15-18 minute.

Cornuri rulate în două culori

Mod de preparare pentru sirop:

Într-o crăticioară punem toate ingredientele, fierbem 4-5 minute până obținem un sirop de consistența mierii.

Ungem cornurile fierbinți direct din cuptor cu siropul și le lăsăm să se răcească în tavă. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Cornuri rulate în două culori

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password