Cremă de conopidă cu iaurt, rețetă sănătoasă

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cremă de conopidă cu iaurt, rețetă sănătoasă 

Când vine vorba de supele creme, pot spună că sunt mare fan, indiferent de care ar fi, sunt prezent și dacă mai este și bine gătită mănânc până nu mai pot, așa a fost și de această dată, cu crema de conopidă cu iaurt.

Inițial luasem conopida să o fac cu maioneză și usturoi, însă pe parcurs date fiind și temperaturile de afară am schimbat în dată meniul.

A fost nevoie doar de dorința de a-mi încălzi ziua și corpul așa că am deschis frigiderul și cu ce am avut la îndemână am pus de minunata cremă de conopidă cu iaurt și uite-așa pe lângă faptul că am rezolvat problema cu frigul am creat și o nouă rețetă, pe cât de rapidă, gustoasă dar și foarte sănătoasă!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu si rapid de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 1,5 kg conopidă ( doar buchetele, fără cotor și frunze
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2-3 bucăți m de cartofi medii(aproximativ 300-350 g)
  • 2 buc păstârnac mai mici sau 1 mai măricel
  • 1 buc de țelină (100 g)
  • 50 g unt
  • 500 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm rădăcinoasele, cartofii, ceapa și usturoiul, le spălăm și le tăiem bucăți măricele. Conopida o scoatem de pe cotor, o spălăm și o rupem buchețele mai mici.

Punem o oală încăpătoare cu untul pe foc și adăugăm toate ingredientele cu excepția iaurtului. Călim la foc potrivit pentru 7-8 minute.

Adăugăm apă, atât cât să acopere legumele. Fierbem 30-35 de minute sau până legumele sunt bine fierte.

Cu ajutorul unui blender mixăm până obținem o compoziție fină și omogenă.

Adăugăm iaurtul și mai mixăm atât cât să se încorporeze și acesta.

Punem din nou oala cu crema pe foc, mai dăm un clocot și potrivim de gust cu sare și piper și suntem gata de servit.


Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password