Aceasta cremă de lămâie – Lemon curd cred că este cea mai bună cremă cu lămâie pe care am mâncat vreodată, fină cu aromă intensă și parfumată. Este o rețetă simplă din numai 4 ingrediente și este gata în câteva minute, fără conservanți, coloranți sau arome artificiale.
Potrivită pentru o mulțime de prăjituri, clătite, dimineața la mic dejun pe o pâine prăjită sau cu biscuiți, iubitorii de lămâie și nu numai vor fi tare încântați de aceasta rețetă simplă pe care oricine o poate face acasă fără sa întâmpine vreo problemă.
Poate fi păstrat la frigider într-un borcan sterilizat până la 2 luni iar după deschidere e recomandat să-l folosiți în câteva zile.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor s-ar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente:
3 ouă întregi
150 g zahăr tos
Coaja și zeama de la 2 lămâi netratate
120 g unt cu minim 80% grăsime
Mod de preparare:
Punem într-un castron termorezistent pe bain marie ouăle, coaja și zeama de lămâie, zahărul și cu ajutorul unui tel amestecăm într-una până ajunge la 70 de grade și se îngroașă. Dacă nu aveți un termometru ca să vedeți exact temperatura veți putea stii când e gata atunci când spuma de ou a dispărut iar compoziția este similară cu a unei budinci lejere. Mare atenție ca fundul castronului să nu atingă apa care fierbe, iar când s-a îngroșat dați jos castronul de pe aburi.
Turnați printr-o sită fină compoziția cât timp este fierbinte.
Adăugați untul și omogenizați. Eu am folosit blenderul vertical dar merge la fel de bine dacă amestecați energic cu telul. Puneți o folie deasupra și lăsați să se răcească.
Este gata de folosit. Spor la treabă și să va fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.