Doi în unu, choux a la creme și ecler la tavă cu ciocolată, alune și cremă patiseră

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -12Servings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Doi în unu choux și ecler la tavă cu ciocolată, alune și cremă patiseră

 

Astăzi facem un desert doi în unu choux și ecler la tavă, choux-urile le om umple cu cremă patiseră de vanilie peste care vom adauga o cremă fină de ciocolată.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente pentru doi în unu, choux și ecler la tavă cu ciocolată, alune și cremă patiseră:

Ingrediente pentru aluat:

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apă
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • 120 g făină
  • 4 ouă medii

Ingrediente pentru crema de vanilie 

Mod de preparare cremă de ciocolată cu alune de pădure:

Pentru început ne vom apuca de crema de ciocolata cu alune de pădure, care trebuie să stea la rece. Punem 400 ml smântână la înfierbântat iar când vedem primele bule oprim focul și adăugăm ciocolata ruptă bucăți. Lăsăm 2-3 minute să se topească ciocolata după care adăugăm și crema de ciocolată cu alune de pădure. Omogenizăm, lăsăm la temperat, apoi o punem la frigider pentru minim 2 ore.

După trecerea timpului spumăm cu un mixer de Bucătărie. Mare atenție să nu o bateți prea mult, pentru că se va separa. Eu am bătut scurt, undeva în jur de 30-40 de secunde.

Mod de prepare aluat:

Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Facem aluatul, pe care îl împărțim în 2. O parte o vom pune într-o tavă rotundă cu diametrul  de 26 cm, unsă cu ulei și o vom coace 15 minute la 200 grade și încă 18 minute la 180 de grade.

Coacem mai mult ca și choux-urile deoarece este o cantitate mai mare într-un singur loc. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Din cealaltă jumătate de aluat vom face 19-20 choux-uri pe care le coacem la 200 de grade pentru 15 minute și încă 12 minute la 180 de grade. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Luăm un sac cu șpriț cu formă rotundă umplem cojile de choux cu crema patiseră de vanilie.


Batem frișca până  lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.

Montaj:

Punem “blatul” de ecler pe un suport, ungem cu jumătate din crema de ciocolată, distribuim uniform choux-urile, presarăm jumătate din alunele de pădure între. Iar deasupra restul de cremă cu ajutorul unui sac cu șpriț umplem golurile dintre choux-uri.

Presărăm restul de alune de pădure iar la final vom pune frișca bătută cu un sac cu șpriț cu formă.


Ornăm cu toppingul de ciocolată.

Nu simplu, dar nici foarte greu. Vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password