Niște Ficăței de pui cu mere înveliți în bacon făcuți în casă nu cred că ar refuza cineva, mai ales când știi ce ingrediente ai băgat. Ficăței calumea plus mere caramelizate, un deliciu greu de refuzat.
Merg de minune serviți ca atare, rece sau calzi ori alături de alte preparare pe un platou cu gustări reci sau aperitive cum se mai spune.
Practic avem nevoie de doar trei ingrediente principale, ficăței, mere și bacon iar restul sunt pentru a completa gustul și bineînțeles ca să și arate bine. Dar dumneavoastră le puteți înlocui merele cu gutui, prune sau lăsați așa doar în bacon.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Tăiem merele felii astfel încât să obținem 20-22 de felii, îndepărtăm casa semințelor.
Verificăm ficățeii cu atenție pentru a nu avea fierea nescoasă și de eventualele părți rămase din tranșare.
Întindem feliile de bacon, punem câte un ficat de pui, condimentăm cu sare și piper și o felie de măr. Rulăm strâns astfel încât capetele să rămână ușor în exterior.
Aranjăm pe tavă și dăm la cuptor pentru 18-20 de minute, în funcție de cât de bine doriți să fie făcuți. În caz că se rumenește prea tare reduceți temperatura la 200 de grade, dar asta depinde de la cuptor la cuptor.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-au copt apoi le transferăm pe un platou și sunt gata de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.