Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

( 5 out of 5 )
Loading...
Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine
  • -12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Aceste fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine vor fi un succes garantat la orice eveniment sau în orice zi obișnuită!

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Fursecurile pufoase cu mascarpone și jeleu de afine sunt mici delicii de patiserie care îmbină perfect textura moale și pufoasă a aluatului cu cremozitatea mascarponeului și dulceața jeleului de afine.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Aceste fursecuri sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative, oferind o experiență gustativă echilibrată între dulce și ușor acidulat.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Cu un aspect atrăgător și o aromă tentantă, aceste fursecuri sunt ideale pentru a fi savurate alături de o ceașcă de ceai sau cafea, fie ca desert sau gustare între mese.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Cum facem Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Ingrediente pentru fursecuri:

  • 40 ml ulei vegetal
  • 40 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 50 g făină
  • 4 gălbenușuri
  • 4 albușuri
  • 5 ml suc de lămâie
  • 50 g zahăr tos

Ingrediente pentru jeleul de afine:

  • 100 g afine proaspete sau congelate
  • 40 g zahăr tos
  • Zeama de la o jumătate de lămâie mică
  • 1 linguriță de amidon
  • 3 linguri de apă

Ingrediente pentru cremă de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 80 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru fursecuri:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Mixăm uleiul cu laptele până obținem o compoziție omogenă.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Adăugăm făina și omogenizăm.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Încorporăm gălbenușurile și amestecăm bine.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Într-un bol curat și degresat batem albușurile până obținem o bezea lejeră. Adăugăm treptat zahărul tos și batem în continuare până bezeaua devine fermă și lucioasă iar zahărul este complet topit. La final adăugăm zeama de lămâie și mai mixăm 30 de secunde. 

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă turnăm câte 12 aveline uniforme pe fiecare tavă.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Dăm la cuptor pentru 25 de minute. Cu 5 minute înainte de final ridicăm temperatura la 190 de grade și le lăsăm până se rumenesc ușor. Mare atenție spre final să nu se înroșească, adică să nu se rumenească prea tare.

Scoatem tăvile din cuptor și le lăsăm să se răcească în tavă în care s-au copt.

Mod de preparare pentru jeleul de afine:

Punem afinele împreună cu zahărul și zeama de lămâie într-o crăticioară la foc mediu până încep să fiarbă, oprim focul.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Mixăm compoziția de afine cu un blender până obținem un piure fin.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Dizolvăm amidonul în apă și îl turnăm peste piureul de afine. Punem din nou la foc mediu și amestecăm într-una până începe să clocotească și se îngroașă. Punem crăticioară într-un vas cu apă rece și gheață să se răcească. Din când în când amestecăm să nu facă pojghiță.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Mod de preparare pentru crema de mascarpone:

Punem mascarponele cu smântâna și zahărul pudră într-un castron. Amestecăm cu un tel până obținem o cremă lejeră. Nu bateți cu mixerul că nu vrem să se întărească.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Asamblare:

Dezlipim cu grijă fiecare aveline d ele hârtia de copt și jumătate din ele le punem pe o tavă sau un grătar cu partea de jos în sus. Turnăm cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă cercuri pe suprafața fursecurilor iar în interior punem jeleul de afine.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Punem capacele și presăm ușor astfel încât să facă priză între ele. Le transferăm pe o tavă și le lăsăm măcar 3 ore să se îmbine.

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Le putem putem pudra u zahăr sau lăsa așa. Simplu, rapid, aspectuos și foarte gustos. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Fursecuri pufoase cu mascarpone și jeleu de afine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password