Dacă tor face mini choux a la creme de ce u am face și un Maxi choux a la creme cu vanilie, glasat cu ciocolată și fulgi de migdale?
Pur și simplu ma gândeam că ce ar fi să fac un choux a la creme XXL?! Așa că m-am apucat de aluat și l-am împărțit în 2 tigăi, l-am băgat la cuptor și când am văzut ditamai bila, am început să mă gândesc la ce oi face cu el. Nimic mai simplu, o cremă patiseră de vanilie, o glazură de ciocolată și câțiva fulgi de migdale.
Asta am făcut eu, dar foarte bine crema patiseră se poate înlocui cu o cremă de ciocolată, de alune sau ce vă place dumneavoastră, deasemeni și glazura poate fi în diferite variante de la ciocolata clasică, la un mousse de fructe sau chiar o dulceață mai consistentă și outină frișcă.
Rămâneți alături penttu lista ingredientelor și veți obține un monochoux minunat cu o cremă fină de vanilie, totul glazurat cu ciocolată și fulgi de migdale crocanți.
Alte rețete pe bază de aluat opărit, eclere, choux:
Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte și merisoare, rețeta aici sau click pe fotografie.
Minieclere cu vanilie și frișcă, glasate cu ciocolată, rețeta aici sau click pe fotografie.
Doi într-unu choux a la creme și ecler la tavă cu ciocolată, alune și cremă patiseră, rețeta aici sau click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru crema patiseră de vanilie:
Pentru glazura de ciocolată:
Mod de preparare pentru aluatul de ecler și choux a la creme, găsiți aici, doar că împărțim aluatul în două forme rotunde cu diametrul de 22 de centimetri. Coacem primele 15 minute la 200 de grade după care scădem temperatura la 180 și mai coacem încă 12-14 minute până devin aurii. Oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă.
Mod de preparare pentru crema patiseră de vanilie:
Într-un castronel amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 150 ml de lapte și omogenizăm compoziția.
Punem restul de lapte la fiert împreună cu zaharul, sarea și extractul de vanilie, iar când laptele a ajuns în punctul de fierbere, oprim focul, adăugăm compoziția de Gălbenușuri în fir subțire și amestecăm energic, pornim din nou focul și amestecăm până se îngroașă.
Încorporăm untul și dăm deoparte să se tempereze, timp în care mai amestecăm de câteva ori să nu facă pojghiță.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată:
Punem apa cu zahărul, sarea și untul într-o cratită, când untul s-a topit adăugăm cacaua și amestecăm energic.
Fierbem la foc mic pentru 1 minut după care lăsăm la temperat.
Găurim din loc în loc coaja mare de choux și o umplem cu jumătate din cantitatea de cremă de vanilie. Facem la fel și cu cealaltă.
Glazurăm cu ciocolata și presărăm fulgii de migdale deasupra. O lăsăm la rece pentru următoarele 2 ore după care putem servi.
Simplu, rapid și foarte gustos. Spor la treabă și poftă bună!