Minieclere cu cremă de vanilie, frișcă glasate în ciocolată și pudră de migdale

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -~ 40 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Minieclere cu cremă de vanilie, frișcă glasate în ciocolată și pudră de migdale

Minieclere cu cremă de vanilie

Efectiv mi s-a făcut dor de niște Minieclere cu cremă de vanilie și cum să trăiesc cu gândul la ele, la faptul că într-o oră sunt și gata de mâncat?! Și ca să ma joc puțin am zis că ar fi fain să am multe, așa că le-am făcut mini și nu, nu este nici o inginerie, compoziția pusă în tăvi fiind mai puțină, gustul și forma rămânând la fel.

De dimineață, am pus repede laptele cu apa, untul, făina și am făcut aluatul, în timp ce ele s-au copt am făcut crema și pentru că în frigider mi-a rămas niște glazură oglindă de ciocolată de la prajitura cu mousse de afine și cremă de brânză, le-am și glazurat, dar foarte bine se poate folosi ciocolată topită. Se pot umple deasemeni și cu alte creme, totul rămânând la aprecierea și gustul dumneavoastră!

Au ieșit atât de moi, fragede și din două îmbucături dispare unul câte unul de pe platou! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, obținând cele mai delicioase minieclere.

Alte rețete asemănătoare, cu cremă de ciocolată, de vanilie, cu nuci și merisoare, glasate cu ciocolată:

Doi în unu, choux a la creme și ecler la tavă cu ciocolată, alune și cremă patiseră, detaliile rețetei aici sau click pe fotografie.

Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată, detalii aici sau click pe fotografie.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac cele mai simpatice Minieclere cu cremă de vanilie


Ingrediente pentru aluat(cojile de ecler)

Ingrediente pentru crema patiseră de vanilie:

Mod de preparare aluat pentru ecler și choux a la creme, pozele pentru descriere le găsiți pas cu pas aici:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.

Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu. Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare și omogenizare

Turnăm în sac cu formă rotundă, fără model și facem mici șiruri cu lungime de 5-6 cm sau șiruri lungi de 10-12 cm pentru eclere,  iar distanța între ele sa fie de minim 5 cm, pentru că atunci când vor crește să nu se lipească.

Coacem 15 minute la 200 de grade și încă 12 minute la 180 de grade.

Mod de preparare pentru crema patiseră de vanilie, pozele pentru descriere le găsiți pas cu pas aici:

Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

Batem frișca până  lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.

Într-o cratiță pe bain marie punem ciocolata cu untul la topit.

Asamblare minieclere cu crema de vanilie:

Taiem capacele cojilor de ecler, atât cât să obținem o felie, nu intrăm mai deloc în adâncimea lor, scoatem miezul dacă rămâne la vreo coajă.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț rotund fără formă, umplem cojile cu crema de vanilie.

Punem și frișca într-un sac cu șpriț cu forma stelată și turnăm deasupra cremei de vanilie.

Punem capacele eclerelor pe o tavă, le ungem cu ciocolata topită și presărăm făină de migdale.

Punem capacele deasupra eclerelor, apăsând ușor și gata, am terminat, nu ne rămâne decât să le servim, simplu, rapid și foarte gustos!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password