Acești Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească mucenicii într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, datorită nucilor coapte acești mucenici sunt mega-delicioși.
Gustul lor bogat de lapte adaugă o notă dulce și cremoasă, iar aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestor mucenici minunați în cel mai scurt timp posibil.
Tot ceea ce ai nevoie pentru această rețetă sunt ingredientele, o tavă, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!
Ingrediente:
Ingrediente pentru însiropat:
Extra pentru uns și deasupra:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător punem făina cernută, facem o gaură și punem laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm ușor cat să se umezească drojdia și dăm departe să se activeze.
Adăugăm untul, sarea, gălbenușurile și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de un minut.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme.
După trecerea timpului de dospire, presărați un front de lucru cu făină și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.
E momentul să încingem cuptorul la 200 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor.
Împărțim aluatul în 10 de părți egale și dăm forma bilelor, acoperim cu o folie si lăsăm la dospit încă 15 minute.
Întindem fiecare bilă sub formă de bastonașe lungi de 50 de cm. Lipim capetele și rău în astfel încât să obținem cifra 8 acoperind lipitura cu partea întreagă a aluatului.
Punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și acoperim cu folie, lăsând la dospit pentru jumătate de oră.
Amestecăm gălbenușul cu lingura de lapte și omogenizăm.
Ungem cu ou după care băgăm la cuptor pentru 22-24 de minute, depinde și de cuptorul fiecăruia.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem laptele la înfierbântat, adăugăm mierea, scorțișoara,
și cojile de citrice. Acoperim și lăsăm să se infuzeze.
Imediat scoși din cuptor însiropăm bine mucenicii cu siropul și îi lăsăm să absoarbă bine deasupra. Ungem apoi cu miere și presăm nucă coaptă și tocată.
E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!
Pentru multe alte rețete de pâine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.