Negresă cu nuci și zmeură cu interior umed și exterior crocant

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -16 bucServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

Negresă cu nuci și zmeură cu interior uned si exterior crocant 

Cu siguranță aceasta negresă cu nuci și zmeură cu interior umed și exterior crocant este cea mai bună prăjitură cu interior umed, lipicios și cu un exterior crocant demențial.

Când vine vorba de prăjiturile cu ciocolată efectiv parcă mă transform, le iubesc cu toată ființa mea, cu tot ceea ce exist. Dar această negresă le-a întrecut pe toate, se topește în gură iar nucile coapte și zmeura nu fac decât să completeze tabloul perfect al unui desert spectaculos.

Modul de preparare este foarte simplu, nu ai nevoie decât de un castron și o tavă, iar apoi de răbdare pentru a se răci să poate fi devorată. Pur și umplu nu te mai poți opri din mâncat și mare atenție… provoacă dependență.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru un rezultat excelent.

Cum facem cea mai bună Negresă cu nuci și zmeură cu interior umed și exterior crocant?

Ingrediente:

110 gr de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei

250 gr de zahăr brun

3 ouă mari

80 gr de faină

20 gr cacao de bună calitate

130 g ciocolată cu 60% conținut de cacao

5 g praf de copt

80 gr de nucă coaptă și tocată grosier

80 g zmeură proaspătă

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm fundul unei tăvi de 21/21 cm cu hârtie de copt.

Punem untul împreună cu zahărul, extractul de vanilie și praful de sare într-un castron. Mixăm până se spumează, aproximativ 5 minute. E foarte important acest pas și nu trișați!

Adăugăm ouăle pe rând mixând după fiecare până se încorporează. Aici trebuie sa fiți atenți sa nu mixati prea mult că se va tăia compoziția.

Cernem amestecul de faină cu cacao și praf de copt peste compoziție și omogenizăm ușor cu o spatulă.

Adăugăm ciocolata topită ușor călduță și amestecăm cu mișcări largi până se încorporează și aceasta.

E rândul nucilor să le încorporăm amestecând de 2-3 ori. Nu amestecați mai mult decât e necesar ca, compoziția sa fie omogenă.

Turnăm compoziția in tavă, nivelăm și distribuim uniform zmeura peste compoziție presând ușor astfel încât să intre în aluat.

Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lăsăm să se răcească complet înainte de a tăia. Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password