Azi facem cel mai delicioasă negresă cu pere, ciocolată și alune de pădure care îmbină arome și texturi savuroase și delicioase.
Spectaculoasă, puțin spus și nu cred să găsesc cuvinte pentru a descrie această negresă, însă va trebui să mă credeți pe cuvânt până vă veți apuca și dumneavoastră de el. Blat umed de cacao, pere poșate și cremă fină de ciocolată cu alune despăduririi coapte. Ce să mai vrei de la un desert?
Deși pare foarte complicat nu este absolut deloc, ba chiar mult mai ușor decât alte prăjituri și creme care riscăm să le tăiem sau să nu ne iasă.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului de preparare pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente adiacente:
Mod de preparare pentru perele poșate:
Curățăm perele de coajă si le punem la fiert cu lămâia tăiată sferturi, zahărul tos si 500 ml de apă. Acoperim cu un capac, iar din momentul în care încep să fiarbă le lăsam 12 minute la foc mic.
Scoatem perele fierbinți pe un grătar si le lăsăm să se scurgă.
După scurgere le tăiem astfel încât să obținem 16 felii.
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm fundul a două tăvi dreptunghiulare cu dimensiunile de 32/22 de cm cu hârtie de copt.
Cernem făina împreună cu cacaua și bicarbonatul.
Punem într-un castron toate ingredientele uscate (făina, cacaua, zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea)
Într-un alt castron punem toate ingredientele umede (iaurtul, extractul de vanilie, ouăle, uleiul, untul topit) și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția umedă peste cea uscată și amestecăm energic până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm apa fierbinte și continuăm să amestecăm până se încorporează complet.
Turnăm compoziția în tavă, distribuim 75% din totalul perelor și dăm la cuptor pentru 25-27 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt.
Mod de preparare pentru alune si ciocolată:
Tocăm grosier alunele de pădure.
Punem smântâna la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere turnăm peste ciocolată, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până compoziția devine omogenă.
Perele rămase le tăiem cuburi și le distribuim deasupra negresei. Turnăm crema caldă peste negresă după care distribuim alunele de pădure. E momentul să o tăiem si să ne apucăm de servit.
Spor la treabă si poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.