Osso buco cu gremolata – Rasol de vită cu legume și sos de pătrunjel

( 0 out of 5 )
Loading...
Osso buco cu gremolata
  • -3 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 3:20 hCook Time
  • 3:40 hReady In
Print Recipe

Osso buco cu gremolata – rasol de vită cu legume si sos de pĂtrunjel

Azi facem o rețetă 100% italiană Osso buco cu gremolata, care de fapt este un rasol de vită cu os și sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi.

Osso buco cu gremolata

Un deliciu pe care l-am mâncat cu mulți ani în urmă undeva într-un restaurant din San Remo. Nu-mi aduceam aminte de el, dacă nu vedeam în galantarul cu produse din carne aceste felii minunate de carne de vită care împrejmuiesc un os cu măduvă.

Acest fel de mâncare caldă de altfel este specific milanezilor care fac parte din regiunea Lombardia. Cum spuneam mai devreme, sunt bucăți de carne cu os de vițel de la piciorul din spate, mai exact partea superioară.

Se poate prepara atât la tigaie cât și la cuptor prin prăjirea bucăților de carne gata condimentate și date prin făină în grăsime, apoi adăugat un amestec de legume cu ceapă și usturoi. Bucățile din părțile inferioare ale vitalului sunt ine de mușchi și tendoane fine, ceea ce fac ca preparatul să fie foarte delicios și fraged.

Asocierea cu gremolata este perfectă și pot spune cu mâna pe inimă că îl voi face cât de curând din nou.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare, pentru un prânz de sărbătoare.

Osso buco cu gremolata

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem gremolata sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi?

Ingrediente:

  • 2 legături de pătrunjel
  • Coaja de la o lămâie mică sau 1/2 de la o lămâie mare
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 100-120 ml ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm usturoiul și scoatem germenii.

Spălăm pătrunjelul și îl curgem bine de apă. Rupem pătrunjelul, astfel încât să ne fie mai ușor pentru a-l manevra.

Eliminăm partea albă de la coaja de lămâie, astfel încât să rămâne doar cu cea galbenă.

Punem toate ingredientele în bolul unui robot de bucătărie.

Punem toate ingredinetele

Mixăm prin pulsare, nu vrem să obținem o pastă ci o compoziție ușor grosieră, ca și când le-am fi tocat mărunt din cuțit.

Mixăm prin pulsare

Asta a fost, simplu, rapid, dar aromat și gustos. Acum vă las mă pun și eu la masă și ne vedem la următoarea rețetă. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Gremolata - Sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi

Cum facem Osso buco cu gremolata?

Ingrediente pentru Osso buco:

  • 1,2 kg rasol de vită, atât au avut cele 3 bucăți pe care le-am luat eu
  • 50-60 g făină albă
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 300 g morcovi
  • 100 g păstârnac
  • 100 g țelină
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g roșii pasate
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm zarzavaturile și le tăiem cubulețe.

Ceapa, usturoiul le curățăm și le tocăm mărunt.

Tăiem tendoanele exterioare ale rasolului.

Taiem tendoanele și condimentam

Le condimentăm cu sare și piper apoi le trecem prin făină și le prăjim până se rumenesc frumos într-o tigaie încinsă cu uleiul vegetal.

Trecem prin faina bucățile de carne

Scoatem bucățile de carne afară și adăugăm legumele cu ceapa și usturiul, le călim în grăsimea rămasă la foc mediu.

Călim legumele

Adăugăm cimbrul, rozmarinul, foile de dafin, sosul de roșii și dăm gust cu sare și piper.

Adăugăm restul ingredientelor

Turnăm compoziția de legume într-o tavă pentru cuptor, așezăm bucățile de carne deasupra și mai adăugăm 1-2 căni de apă, atât cât să acopere carnea până la jumătate. Punem capacul și dăm la cuptor pentru vreo 2 ore sau până se înmoaie carnea bine. Verificăm din când în când să nu rămână fără lichid. Dacă mai este nevoie mai adăugăm câte puțin.

Turnăm legumele intr-o tava și punem bucățile de carne

Servim pe pat de piure de cartofi/orez/etc. Eu am pus pe pat de couscous și deasupra am pus gremolata. Simplu, gustos și ușor de pregătit.

Osso buco cu gremolata

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide