Pască cu ciocolată și brânză dulce

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Pască cu ciocolată și brânză dulce
  • -14-16 pServings+
  • 39 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Pască cu ciocolată și brânză dulce

Cea mai gustoasă și arătoasă pască cu ciocolată și brânză dulce vanilată și gustoasă de nu te mai oprești din mâncat.

Pască cu ciocolată și brânză dulce

De Paște noi românii nu concepem să nu mâncăm miel și pască. Așadar fiecare roman face pasca cu stafide, cu aluat de cozonac sau fraged sau pur și simplu fără aluat ca aceasta, pentru că este mult mai rapid de făcut și conține mult mai multă brânză ca cea tradițională.

Din numai câteva ingrediente simple și ieftine dar la îndemâna tuturor veți face un desert de neuitat. Toate ingredientele se amestecă pe rând într-un castron, apoi nu trebuie decât să o turnați în tavă tapetată cu un aluat fraged cu ciocolată și să o coaceți.

Pască cu ciocolată și brânză dulce

Eu am reușit să mulțumesc și să satur abia 6 persoane, iar azi o fac din nou pentru că ne place foarte mult. Gust ușor dulce, aromă de vanilie, ciocolată și plină de brânză este desertul preferat în perioada Paștelui.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare, iar rezultatul va fi uimitor de bun.

Pască cu ciocolată și brânză dulce

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Pască cu ciocolată și brânză dulce?

Ingrediente pentru aluat:

  • 130 g unt cu 82% grăsime
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g ciocolată cu 70% cacao
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • 450 g făină
  • 1 praf de sare
  • 10 praf de copt

Ingrediente pentru compoziția de brânză cu stafide:

  • 750 g  brânză grasă de vaci bine stoarsă
  • 400 g de smântână grasă cu 25% grăsime
  • 20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
  • Un praf de sare
  • 6 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
  • 150-200 g de zahăr tos
  • 50 g faină albă tip 000
  • 50 g de griș de grâu
  • 100 g stafide (Opțional)
  • coaja rasă de la o portocală/lămâie

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron cernem făina cu praful de copt.

Într-un castron cernem Faina

Punem ciocolata, laptele, zahărul, extractul de vanilie, untul într-un castron pe bain marie și amestecăm până se topesc toate. Dăm deoparte până se răcește complet.
Punem ciocolata, untul

Încorporăm gălbenușurile.

Încorporăm gălbenușurile

Adăugăm treptat făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule, până aceasta devine ineficientă, apoi trecem la frământatul manual, scurt fără a insista mult, atât cât să se lege și să nu dezvoltăm glutenul. Învelim intr-o folie și dăm la rece pentru jumătate de oră.

Adăugăm treptat faina

Mod de preparare pentru crema de brânză cu stafide:

Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Amestecăm grișul cu făina.
Avem nevoie de o tavă de copt cu fundul detașabil cu dimensiunea de 26 de cm. 

Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare, ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm.

Punem ouăle, smântâna

Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel. Lăsăm pentru 10 minute deoparte.

Adăugăm stafidele și amestecul de griș

Adăugăm și untul, amestecăm bine și dăm deoparte.

Încorporăm untul

Asamblare:

Luăm bucăți din aluat și întindem fâșii late de 9 cm și cu o grosime de 6-7 mm, cu care Tapetăm marginile tăvii astfel, un cm ajunge și pe baza de jos a tăvii iar restul înafara acesteia, facem la fel până Tapetăm toată marginea.

Luăm bucăți din aluat

Restul de aluat îl întindem cu diametrul de 26 de cm și îl punem în tavă, presând bine să facă priza unul cu celălalt.

Restul de aluat îl întindem

Turnăm compoziția de brânză în tavă și dăm la cuptor pentru 55-60 de minute.

Turnăm compoziția de brânză în tava

După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet. O lăsăm să se răcească complet.

După coacere o lăsam pe un gratar

Este gata de servit! Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Pască cu ciocolată și brânză dulce

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide