Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

( 0 out of 5 )
Loading...
Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată
  • -16-18Servings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată, gustul autentic al sărbătorilor Pascale, trebuie musai să o încercați e cu aluat subțire și umplutură generoasă de brânză dulce, kataif crocant, pastă de fistic și ciocolată.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Această pască este simbolul clasic al mesei de Paște, pregătită cu grijă și suflet, după rețeta veche de acasă doar că îmbunătățită. Aluatul pufos de cozonac, frumos rumenit și ușor aromat cu vanilie și lămâie, îmbrățișează o umplutură generoasă de brânză dulce, amestecată cu ouă, zahăr, coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

La cuptor, totul se transformă într-un desert cu adevărat spectaculos cu un exterior moale și rumen, și un interior cremos, parfumat, bogat, care păstrează gustul copilăriei și al tradițiilor românești.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Fiecare felie e o întoarcere în timp, spre masa din duminica Paștelui, când casa mirosea a cozonac, a flori proaspete și a bucurie.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Cum preparăm Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Ingrediente pentru maia:

  • 60 g făină albă
  • 70 ml lapte călduț, atât cât să poți tine degetul în el
  • 20 g zahăr tos
  • 20 g drojdie proaspătă sau 7 g de uscată

Ingrediente pentru aluat:

  • Maiaua preparată cu ingredinetele de mai sus
  • 330 g făină albă
  • 130 ml lapte la temperatura camerei
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 70 g zahăr tos
  • 3 gălbenușuri
  • Un praf de sare
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coaja razuită de la o lămâie sau o portocală

Ingrediente pentru compoziția de brânză:

  • 900 g  brânză grasă de vaci bine stoarsă
  • 200 g de smântână grasă cu 25% grăsime
  • 20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
  • Un praf de sare
  • 4 ouă
  • 150 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
  • 150 g de zahăr tos
  • 70 g de griș de grâu
  • coaja rasă de la o portocală/lămâie

Ingrediente pentru compoziția de fistic cu kataif

  • 200 g kataif
  • 100 g unt cu 90% grăsime
  • 300 pastă de fistic cu minim 50% conținut de fistic

Ingrediente pentru topping:

  • 150 g ciocolată cu 60% conținut de cacao
  • 150 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime

Mod de preparare pentru maia:

Într-un castronel punem toate ingredientele și le amestecăm ușor până se încorporează făina. Acoperim castronul cu o folie de prospețime și-l dăm deoparte până își dublează volumul.

Cozonac cu nucă, ciocolată și vișine

Mod de preparare pentru aluat:

Cernem făina într-un castron mare și facem o gaură în mijlocul ei. Adăugăm maiaua obținută mai devreme, coaja de portocală sau de lămâie, gălbenușurile, sarea, untul, extractul de vanilie, zahărul și frământăm până obținem un aluat umed, dar totuși elastic care nu se mai prinde de pereții bolului.

Cozonac cu nucă, ciocolată și vișine

Încorporăm și uleiul.
Cozonac Zebra, elegant și pufos

Punem aluatul obținut într-un castron încăpător uns cu ulei și-l acoperim cu un prosop de bucătărie sau cu o folie de prospețime. Îl ținem la temperatura camerei, până își dublează volumul, nu trebuie să fie nici prea cald, dar nici frig.

Mod de preparare pentru umplutură:

Într-un castron punem brânza cu zahărul și o mixăm bine cu un robot de bucătărie până devine cremoasă.

Pască tradițională cu brânză dulce

Adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm, apoi adăugăm și stafidele.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi de 22-24 cm și cu o înălțime de 9 cm cu hârtie de copt.

Împărțim aluatul în jumătate, dintr-o jumătate facem 3 bucăți iar din cealaltă jumătate tăiem un capăt. Exact așa cum vedeți în fotografie.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Din bucata mare facem baza și o întindem pe toată suprafața fundului tăvii.

Din cele trei bucăți facem rulouri și le împletim în 3, le aplatizăm bine astfel încât să ajungem până aproape la baza formei.

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată
Apăsați pe ea până se înalță bine la 9 cm.

Pască tradițională cu brânză dulce

Turnăm compoziția în formă. Iar deasupra din capătul de aluat facem o cruce pe care o presăm ușor în crema.

Pască tradițională cu brânză dulce

Dăm la cuptor pentru 55-60 de minute. În caz că se rumenește prea tare acoperiți cu o hârtie de copt.

Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se răcească complet în formă după care îndepărtăm forma și o mai lăsăm la stabilizat pentru minim 6 ore sau peste noapte.

Mod de preparare pentru compoziția de fistic: 

Tăiem mărunt tăieței și îi prăjim în unt până se rumenesc la foc mic spre mediu amestecând într-una în ei. După care îi lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată
Adăugăm pastă de fistic și omogenizăm.

Mod de preparare cu pentru stratul de ciocolată: 

Punem smântână la înfierbântat iar când ajunge în lucru îl de fierbere, oprim focul, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Turnăm compoziția de fistic și o dăm la rece pentru jumătate de oră, după care punem și stratul de ciocolată și decorăm după imaginație, eu am folosit niște fistic tocat.
Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Se poate tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună!

Pască Dubai cu brânză dulce, kataif, fistic și ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password