Ai nevoie de doar 30 de minte să faci acest Piept de pui în sos de ciuperci cu spanac iar servit alături de un piure de cartofi cremos sau un pilaf simplu de orez devine fine dining la tine acasă.
Pieptul de pui în sos de ciuperci cu spanac și parmezan este o explozie de arome și texturi, care te încântă din prima mușcătură. Pieptul de pui, perfect rumenit și suculent, este îmbogățit de un sos cremos și aromat de ciuperci, care îi conferă o notă bogată și reconfortantă. Spanacul proaspăt, cu frunzele sale delicate și gustoase, se împletește perfect cu sosul, adăugând o savoare și o culoare vibrante preparatului.
Deasupra, se presară generos parmezan ras, care se topește ușor și adaugă o notă subtilă de umami și o textură bogată și cremoasă. Fiecare mușcătură este o experiență deosebită, iar combinația de arome și texturi te poartă într-o călătorie culinară plină de satisfacție și rafinament.
Acest preparat reprezintă o opțiune ideală pentru o cină elegantă sau pentru a răsfăța pe cei dragi cu o masă gourmet acasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
Curățăm ciupercile de eventualele mizerii fără a le spăla.
Spălăm spanacul și îl scurgem bine de apă.
Dăm parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Filetăm pieptul de pui astfel încât să obținem felii de 5 mm grosime, le condimentăm cu sare și piper.
Trecem feliile de pui prin făină.
Punem uleiul într-o tigaie încinsă și prăjim la foc mare puiul până se rumenește și prinde culoarea aurie. Musai focul trebuie să fie la maxim, altfel puiul nu va ieși fraged.
Scoatem bucățile de carne din tigaie, le scurgem de grăsime și procedăm la fel și cu celelalte până terminăm cu carnea.
În grăsimea rămasă la foc mic călim ciupercile până se înmoaie.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt și vinul alb și gătim până se elimină tot lichidul.
Încorporăm smântâna și fierbem împreună cu ciupercile pentru 2-3 minute.
Adăugăm și spanacul, dăm gust final cu sare și piper și mai gătim cam 1-2 minute până se înmoaie și spanacul.
Aranjăm feliile de carne într-o tavă de cuptor, turnăm sosul de ciuperci peste ele și parmezanul răzuit la final. Dăm la cuptor pentru 3-4 minute. Nu mai mult, ca altfel se va întări carnea.
Servim alături de o porție de pilaf de orez sau un piure de cartofi fin și cremos. Simplu, rapid, bun și elegant. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.