Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

( 5 out of 5 )
Loading...
Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval
  • -9-10 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Pieptul de pui umplut cu ciuperci și cașcaval, învelit în bacon, este o creație culinară savuroasă și îmbietoare, care îmbină perfect aromele intense și texturile variate. Începem cu un piept de pui proaspăt și suculent, care este deschis pentru a permite umplerea generoasă.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Umplutura, alcătuită din ciuperci proaspete, fin tocate și îmbogățite cu aromate cu usturoi, pătrunjel și condimente, este distribuită uniform pe suprafața pieptului de pui, cașcavalul adăugând o notă de cremozitate și savoare intensă.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Următorul pas este să învelim pieptul de pui generos în fâșii de bacon crud, care îi va conferi o crustă crocantă și o aromă bogată în timpul coacerii. Baconul se rumenește frumos la suprafață, lăsând în urmă un aspect atrăgător și apetisant.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Pieptul de pui umplut cu ciuperci și carcaval, învelit în bacon, este apoi gătit cu grijă în tigaie și finalizat în cuptor până când carnea este fragedă și suculentă, iar baconul devine crocant și auriu. Rezultatul final este o explozie de arome și texturi: pieptul de pui moale și suculent, umplutura de ciuperci și cașcavalul cremos, învelite în bacon crocant.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Această delicatesă culinară este perfectă pentru a fi servită alături de garnituri proaspete sau salate verzi, fiind o opțiune ideală pentru cinele festive sau pentru a răsfăța familia într-o zi obișnuită.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Cum preparăm acestPiept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Ingrediente:

  • 1 kg piept pui
  • 200 g ceapă albă
  • 300 g ardei capia sau ardei gras roșu
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 400 g ciuperci champignon
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 g cașcaval răzuit
  • 2 legături de pătrunjel
  • 200-250 g bacon crud feliat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapă, ardeiul si le tăiem julienne.

Curățăm ciupercile de evenutalele mizerii fără a le spăla.

Curățăm și tocăm mărunt usturoiul

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la încins, apoi adăugăm ceapa și ardeiul capia, sare, călim la foc mic până se înmoaie, dar nu să se facă terci. Vreo 5-6 minute.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Adăugăm ciupercile și usturoiul tocat mărunt călind în continuare la foc mic până se gătesc și ciupercile. Dăm gust cu sare și piper și lăsăm să se răcească complet.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Adăugăm cașcavalul și pătrunjelul, amestecăm și dăm deoparte.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Filetăm pieptul de pui la 100-110 g/bucată și între două folii alimentare îl batem ușor astfel încât să îl întindem la o grosime de 5 mm.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Umplem pieptul de pui cu compoziția de ciuperci și rulăm strâns.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Învelim fiecare bucată de pui în 2-3 felii de bacon și le punem într-o caserolă tapetată cu șervet de bucătărie la frigider pentru 2-3 ore.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Înainte de a le găti, încingem o tigaie teflonata de preferință cu puțin ulei și prăjim la foc mare bucățile de carne pe fiecare parte câte 1 minute și jumătate.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 240 de grade pentru 5 minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se tempereze în tavă pentru încă 3-4 minute.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Sunt gata de servit. Noi le-am servit cu o fasole verde cu usturoi și mărar, dar merg bine și cu o salată sau un piure de cartofi.

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Piept de pui umplut cu ciuperci cașcaval

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password