E vară și ar cam trebui să profitam din plin de sezonul legumelor și al fructelor, așa ca m-am gândit sa fac un piept de rață cu linte verde și nectarine caramelizate.
Un preparat ușor, gustos, o combinație sănătoasă și de ce nu sățios.
Întotdeauna mi-a plăcut sa explorez, sa fac combinații de gusturi și arome, însă astăzi parca m-am întrecut pe mine. Aveam in frigider 2 bucăți de piept de rață și exact 2 nectarine, afara cald și numai chef sa ies din casa sa fac cumpărături nu aveam. Atunci am zis ca e momentul sa ii dau raței necatrinele și bine am făcut. Lintea a venit pe parcurs, ca parca eram cam satul de garniturile clasice. Și uite-așa s-a înfiripat dragostea între pieptul de rață cu linte verde și nectarine caramelizate.
Alte rețete cu rață:
Rață întreagă la cuptor, umplută cu mere și rădăcinoase coapte, rețetă pe care o găsești aici:
Pulpe de rață confit, varză bavareză cu prune uscate și găluște, rețetă pe care o găsești aici:
Prima data ne ocupam de linte: vom curăța legumele și le vom tăia cubulețe mici, le punem la călit in uleiul de măsline pentru 3-4 minute. Adăugăm lintea spălată, apa, sare, piper și lăsam sa fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 15-20 de minute. Verificăm in acest timp dacă este fiarta și dacă mai necesita apa.
Al doilea lucru cu care continuam sunt necatrinele caramelizate. Punem zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze, iar când a căpătat o culoare auriu-brună, adăugăm untul, amestecam bine, punem și nectarinele tăiate felii și le lăsam 2-3 minute sa se învăluie in zaharul caramelizat cu untul. Adăugăm vinul și lăsam la foc moale se se reducă, pana ajunge la consistenta unui sos.
Ultimul lucru pe care îl vom face e pieptul de rață care in prealabil a fost șters cu un șervet de Bucătărie, crestat in diagonale. Îl punem intr-o tigaie călduță cu pielea in jos și îl lăsam la foc mediu până se topește și se caramelizeaza grăsimea, (3-4 minute) apoi îl întoarcem pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute, după care îl dam la cuptor pentru 8 minute. Îl scoatem de la cuptor și îl acoperim cu o folie de aluminiu pentru 6-7 minute atât cât sa păstreze temperatura și sa se odihneasca. acest timp poate varia in funcție de cantitatea de piept avuta. Eu am avut 2 bucăți de 250 de grame fiecare. Grăsimea rămasă o adăugăm la linte.