O plăcintă mai bună și mai delicioasă ca Plăcintă Quatro Formagi cu rucola și prosciutto, blat moale și pufos ca la mama lui acasă și plină de brânzeturi delicioase.
Da, într-adevăr această rețetă de plăcintă te va uimi, se face atât de repede și poate fii atât de versatilă încât nu ai nevoie decât de niște brânzeturi clasice. Aluatul este fără frământare, iar toppingul la alegerea fiecăruia dintre noi. Și cum spuneam că aluatul este foarte ușor de făcut și nu ai nevoie de a frământa la el până se dezvoltă glutenul și a-l potrivi ca elasticitate și multe altele, este gata în mai puțin de 5 minute. Așadar nu merită să mai aștepți cu orele o comanda de pizza sau de mâncare pentru că de azi o poți face acasă, în confortul tău, iar ingredientele pentru topping ți le alegi singur.
Blat pufos și moale, totul îmbinat cu puțină rucola și prosciutto crudo. Așadar de aici vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare simplu și rapid.
Ingrediente:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem apa călduță împreună cu zahărul, drojdia și o amestecăm. Lăsăm 10 minute să se activeze.
Într-un castron punem făina cu sarea, adăugăm drojdia activată și uleiul de măsline. “Frământăm” cu ajutorul unei spatule sau cu o lingură de lemn până se omogenizează.
Punem o folie peste castron și lăsăm 20-25 de minute la loc călduț sau până își dublează volumul.
Tăiem cuburi brânzeturile(Camembert, gorgonzola și brânza maturată. Mozzarella o jumătate o tăiem cuburi și cealaltă felii.
Încorporăm în aluat jumătate din cantitatea de brânzeturi și amestecăm să se omogenizeze. Punem din nou folie și mai lăsăm încă 20 de minute la dospit.
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 27/35 cm, cu hârtie de copt.
Ungem hârtia de copt cu puțin ulei, răsturnăm aluatul, îl întindem cât se poate de uniform cu mâna pe toată suprafața tăvii. Distribuim restul de brânzeturi plus mozzarella cuburi. Lăsăm din nou la dospit pentru 20 de minute.
Dăm tava la cuptor acoperită pentru 30 de minute, după care scoatem capacul și o mai lăsăm încă 5-7 minute pentru a se forma crusta.
Feliile de mozzarella rămase le punem deasupra peste care distribuim rucola și feliile de prosciutto. Acum e gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.