Simplu, Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar , așa le spunea tanti Ani, acestor minunății și se pot face și cu varză, cartofi sau combinate. Pot spune că toate sunt pe placul meu, indiferent de umplutură că sunt reci sau calde.
Le-am descoperit în Bihor, pentru că din câte știu eu acolo sunt la ele acasă și niciunde în țară nu se fac atât de bune ca-n Bihor. Sunt fragede, moi și și foarte gustoase, că de te apuci să mănânci nu mai știi să te oprești!
Se găsesc pe aproape orice stradă, în magazinele de patiserie, chiar și în supermarket-uri.
Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cele mai bune plăcinte țărănești.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Punem într-un castron apă, drojdia cu zahărul și uleiul de măsline amestecăm până se topește drojdia.
Adăugăm făina, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un aluat lipicios dar omogen.
Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm să dospească până își dublează volumul.
Tăiem ceapa verde feliuțe și mărarul mărunt.
Punem toate brânzeturile împreună cu ceapa verde și mărarul și frământăm bine. Împărțim apoi în 10 părți egale.
După dospirea aluatului, îl scoatem afară din castron și îl împărțim în 10 buc egale și le dăm forme rotunde.
Pe un plan de lucru uns cu ulei, întindem câte o bucată de aluat cu diametrul de 10-12 cm și punem câte o parte de brânză.
Aducem marginile spre interiorul placintei și le strângem, astfel încât să se lipească.
Întoarcem cu partea strânsă în jos și întindem rotund plăcintele cu diametrul de 20 de cm.
Într-o tigaie incinsă punem câte o linguriță de ulei și coacem plăcintele la foc mediu până devin aurii-brun deschis, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.