Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella
  • -20 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella

De departe una din cele mai simple și mai bune prăjituri pe care le-am făcut și mâncat în ultima vreme este Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella 

Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella

Se face atât de simplu și de repede încât nici nu îți dai seama când ai terminat-o. Ingredientele sunt atât de bine îmbinate încât ai mai vrea o felie și încă una și nu te mâine-poimâine opri din mâncat! Noi a trebuit să facem repetiție și tot ne-am bătut pe ea, că a trebuit să împărțim egal ultima bucată că doar așa ne-am asigurat că vom mai găsi ceva în tavă a doua zi.

Și cum alunele de pădure fac casă bună cu Nutella și crema de vanilie, vă spun cu mâna pe suflet că o combinație mai bună și mai reușită nu am făcut tare se mult. Doamne acum când scriu aceste rânduri efectiv salivez cu gândul la ea și cred că am să mai fac o porție imediat după ce o postez pe blog.

Totul a pornit de la o prăjiturică mică și amărâtă de pe un Candy bar la nunta vărului meu…mi-a plăcut atât de mult si mi-am zis că o voi reproduce cât de curând, însă au trecut mai bine de 2 ani. Zilele trecute făcând puțină ordine prin telefon am dat de câteva notițe despre prăjiturile degustate și așa am dat de ea. Rezultatul…excelent! Așadar vă invit să rămâneți  alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar șina modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

CUM FACEM PRĂJITURA ALUNIȚA CU VANILIE, ALUNE DE PĂDURE ȘI NUTELLA?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă mari
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g alune de pădure măcinate
  • 80 g făină albă tip 000
  • 1/2 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 ouă mari sau 4 mai mici cum am avut eu
  • 250 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • O lingură de extract de vanilie
  • 250 g unt cu minim 80% grăsime
  • 250 g alune de pădure coapte și măcinate
  • 200 g Nutella
  • 4 linguri de ulei

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm o tavă de 22/30 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm făina cernută împreună cu alunele de pădure și praful de copt.

Într-un castron amestecam faina cu alunele și praful de copt

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Batem ouăle cu praful de sare până lasă forme ușoare la suprafață asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zaharul și batem în continuare până obținem o spumă consistentă.

Batem ouale

Amestecul de făină cu alunele și praful de copt îl încorporăm în 3 tranșe amestecând cu o spatulă  cu mișcări lente de jos în sus.

Încorporăm in 3 transe amestecul de faină

Turnăm în tavă și coacem 25-27 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem și lăsăm încă 10 minute în tavă după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.

Turnăm in tava

Mod de preparare pentru cremă:

Punem ouăle împreună cu praful de sare, extractul de vanilie, zahărul și batem pe aburi până ajunge la 72 de grade. Dacă nu avem termometru batem până obținem o consistentă vâscoasă și care curge în fir gros.

Batem pe abur pana ajunge la 72 de grade

Adăugăm alunele de pădure și untul în compoziția fierbinte, omogenizăm și dăm la rece pentru o oră.

Adăugăm untul

Adăugăm alunele de pădure măcinate

Asamblare:

Transferăm blatul pe o tavă, decupăm eventualele forme inestetice. La mine marginile au crescut ușor mai înalte decât restul blatului.

Batem crema 25-30 de secunde, atât cât să se omogenizeze.

Batem crema

Turnăm 80% din cremă peste blat și nivelăm apoi dăm la rece pentru o oră.

Turnăm crema

Încălzim Nutella, adăugăm uleiul și omogenizăm. Aici vă recomand să faceți înainte o probă cu compoziția obținută și să puneți o linguriță din compoziție pe o farfurie, pusă la rece și verificat dacă cuțitul trece ușor prin ea, iar dacă este casantă mai adăugați 1-2 linguri de ulei. La rece ea va trebui să se comporte asemeni unei glazuri cremoase care să poate fi tăiată cu ușurință.

Adăugăm uleiul in Nutella

Turnăm peste crema de vanilie cu alune de pădure. Nivelăm foarte rapid. Aici va trebui să vă mișcați foarte repede pentru că Nutella fiind caldă va înmuia crema și nu veți mai obține straturi perfecte.

Tirnam compoziția de Nutella

Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă turnăm aveline din crema rămasă de mărimea dorită a porțiilor. Eu am împărțit-o în 20 p. O dăm la rece pentru 4 ore sau peste noapte după care putem tăia cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit cu lama subțire înmuiat în apă caldă. 

Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella

Simplu, rapid și extrem de gustos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Alunița cu vanilie, alune de pădure și Nutella

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide