Prăjitura Cherry Dama cu vișine

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Cherry Dama cu vișine
  • -24 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Cherry Dama cu vișine

Doar numele de prăjitura Cherry Dama cu vișine dă o notă de eleganță acestui desert extraordinar de bun, care de azi a intrat pe lista preferatele mele.

Prăjitura Cherry Dama cu vișine

Inspirația a venit de aici, însă până să văd lista ingredientelor, pentru prima dată pe mine m-a cucerit aspectul ei.

O prăjitură simplă și ușor de făcut, dar cu un gust fenomenal, așa aș descrie această prăjitură, dacă ar trebui să o descriu în câteva cuvinte.

Din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu o combinație dulce acrișoară și o textură multiplă datorită macului, cocosului, vișinelor, dar și a cremei fine de vanilie face ca acest desert să fie de-a dreptul spectaculos. Să vă mai spun că este și fără făină, potrivită chiar și pentru cei cu intoleranță la gluten.

Și nu trebuie să fii vreun master cofetar pentru o reușită perfectă ci doar să respecți cu strictețe fiecare pas al rețetei dar și cantitățile exacte. Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas al rețetei.

Prăjitura Cherry Dama cu vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem prăjitura Cherry Dama cu vișine?

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g mac
  • 100 g nucă de cocos
  • 140 g zahăr tos
  • 100 g alune de pădure/nucă măcinate
  • 8 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 4 gălbenușuri

Ingrediente pentru stratul de vișine:

  • 500 g vișine congelate
  • 150 g zahăr tos
  • 25 g amidon alimentar

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 4 gălbenușuri
  • 500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 40 g amidon alimentar
  • 120 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 250 g unt

Ingrediente pentru glazura de ciocolată albă:

  • 150 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 200 g de ciocolată albă de bună calitate
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunea de 30/40 cm.

Într-un bol amestecăm cocosul cu macul și alunele de pădure măcinate.

Amestecam ingredientele uscate

Punem albușurile cu praful de sare într-un castron și le batem până lasă forme ușoare la suprafață. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până obținem o bezea fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Batem albușurile

Încorporăm gălbenușurile cu ajutorul unei spatule și amestecăm ușor.

Incorporam gălbenușurile

Adăugăm și ingredientele uscate în 3 trei tranșe și le încorporăm cu mișcări ușoare de jos în sus. Mare atenție nu amestecati prea mult că altfel veți scoate aerul incorporat în albușuri și nu va mai fi pufos blatul. 

Încorporăm amestecul de mac

Turnăm compoziția în tava tapetată și dăm la cuptor pentru 18-20 de minute.

Turnăm compoziția și omogenizăm

Lăsăm blatul să se tempereze în tava în care s-a copt, apoi îl scoatem pe un grătar și-l lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru stratul de vișine:

Punem vișinele cu zahărul intr-o crăticioară pe foc mic și lăsăm așa până se dezghețată vișinele și încep să clocotească. Dacă folosiți vișine proaspete faceți la fel până încep să clocotească.

Punem vișinele cu zaharul
Adăugați amidonul dizolvat în 2-3 linguri de apă și fierbeți până se leagă compoziția și ajunge la consistența asemănătoare unei budinci. Dăm deoparte să se răcească complet, amestecând din când în când să nu facă pojghiță.

Turnam amidonul

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 50 de ml de lapte.

Amestecam gălbenușurile

Omogenizăm

Puneți restul de lapte cu zahărul, extractul de vanilie într-o cratiță la fiert.

Punem laptele la fiert

Când dă în clocot adăugați compoziția de gălbenușuri și fierbeți până se leagă. Acoperim cu o folie și deoparte să se răcească.

Turnăm compoziția de galbenusuri

Spumăm untul și adăugăm treptat din crema de vanilie, amestecând ușor până obținem o cremă fină și aerată.

Spumăm untul și adăugăm treptata crema

Mod de preparare pentru glazura de ciocolată albă:

Punem smântâna într-un ibric la înfierbântat, adăugăm ciocolata și uleiul, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Punem smântâna la înfierbânta

Asamblare:

Tăiem blatul în 2 părți egale pe lățime.

Punem un blat, distribuim uniform compoziția de vișine, punem crema și o nivelăm, apoi celălalt blat. Dăm la rece.

Punem un blat, compoziția de visine și crema

Oprim 2-3 linguri din cantitatea totală de glazură iar restul de glazură o distribuim uniform și dăm la rece pentru 4-6 ore sau mai bine peste noapte.

După trecerea timpului de stat la frigider cu glazura păstrată trasăm linii încrucișare astfel încât să obținem mici romburi.

Prăjitura Cherry Dama cu vișine

Acum putem porționa și servi, este excelentă! Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitura Cherry Dama cu vișine

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password