Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură
  • -14-16 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

O Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură este o delicatesă rafinată, care îmbină aroma dulce și exotică a cocosului cu prospețimea fructelor de zmeură. Stratul de cremă de cocos este bogat și catifelat, aducând o notă tropicală subtilă, în timp ce zmeura adaugă o explozie vibrantă de gust și culoare.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Aceasta prăjitură este perfect pentru cei care apreciază combinațiile inedite și rafinate în deserturi, oferind o experiență gustativă echilibrată între dulceața delicată și aciditatea răcoritoare a zmeurei.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Aspectul prajiturii este unul spectaculos: straturile bine definite de blat de cacao și cremă de cocos sunt intercalate cu straturi de zmeură proaspătă, creând un contrast vizual atrăgător între culorile intensă ale fructelor și tonurile mai închise ale blatului.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

În fiecare mușcătură, vei descoperi echilibrul perfect între dulceața subtilă a cocosului, intensitatea ciocolată a blatului de cacao și prospețimea vibranta a zmeurelor. Acest tort este o alegere ideală pentru cei care apreciază combinațiile sofisticate și delicioase în deserturi, oferind o experiență gustativă memorabilă și satisfăcătoare.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Cum facem Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 250 g zahăr tos
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 220 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt

Ingrediente pentru crema de cocos:

  • 2 cutii de lapte condensat îndulcit pentru prăjituri (800 g)
  • 100 g fulgi de cocos
  • 700 ml smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 200 g zmeură proaspătă sau congelată

Ingrediente pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 200 g ciocolată cu 55% grăsime
  • 100 ml smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35% grăsime

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm o tavă de cuptor de 30/37 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Într-un castron încăpător punem ouăle împreună  cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Încorporăm laptele, uleiul și omogenizăm.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 20 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze pentru vreo 10 minute în tavă în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema de cocos:

Punem într-un vas antiaderent 500 ml de smântână, laptele condensat și cocosul. Punem la foc mediu spre mic și amestecăm într-una cu ajutorul unei spatule de silicon până compoziția se îngroașă iar când trecem cu spatulă pe fundul oalei să nu să acopere instant.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură
Turnăm c
ompoziția într-un castron și o acoperim cu o folie de prospețime astfel încât folia să facă priză cu crema și o dăm la rece pentru minim 4 ore.

Batem smântâna rămasă până obținem frișca.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

O încorporăm în 3 tranșe în cremă de cocos și amestecăm ușor cu o spatulă până devine uniformă.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Asamblare:

Decupăm spuma din partea superioară a blatului.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Tăiem blatul în trei părți astfel încât să obținem 3 bucăți cu dimensiuni egale.

Luăm 3 linguri din cremă apoi o împărțim în două părți egale.

Punem un blat, o parte din cremă, jumătate din cantitatea de zmeură și o presăm în cremă(dacă zmeură e prea mare o mai putem rupe bucăți astfel încât să intre bine în cremă), al doilea blat și presăm ușor, a doua parte de cremă, cealaltă jumătate de zmeură și al treilea blat presând ușor. Deasupra ungem cu cremă păstrată. Dăm la rece.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Mod de preparare pentru ganache:

Punem smântâna într-un ibric la foc mic până ajunge în punctul de fierbere. Adăugăm ciocolată, lăsăm 2-3 minute și amestecăm energic până compoziția devine omogenă. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei după care o turnăm peste tort.

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitură cu cremă de cocos și zmeură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password