Cu siguranță această prăjitură cu Oreo și banane, va fii adorată atât de cei mici dar în egală măsură și de cei mari, iar cei care i-au făcut prima degustare, au spus că tare de mult nu au mâncat ceva atât de bun și de fin. Efectiv pot spune cu mâna pe inimă că este una din cele mai bune pe care am mâncat-o vreodată indiferent ce rețetă a fost făcută.
Am testat diferite variante cu sau fără miere, doar cu Oreo doar cu banane, însă această variantă a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult.
Blat umed și fraged cu aromă intensă de cacao de bună calitate, cremă fină și aerată de mascarpone cu frișcă, un deliciu care se topește la propriu în gură.
Dar nu vă mai rețin, vă spun doar că e musai să o testați și că în cele ce urmează veți regăsi detaliile pas cu pas ale rețetei.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
ingrediente pentru blat:
200 g zahăr
2 ouă
100 ml lapte
1 linguriță extract de vanilie
40 ml ulei vegetal cu gust neutru
Un praf de sare
200 g faină albă tip 000
40 g cacao de bună calitate
3 g praf de copt
3 g bicarbonat
110 ml cafea fierbinte
Ingrediente pentru crema Oreo cu banane
500 g mascarpone
350 ml smântână din lapte pentru frișcă
80 g zahăr pudră
80 g miere
20 g zahăr vanilat
24 buc biscuiți Oreo
5-6 banane mari mai verzi, dacă sunt prea coapte ele se vor oxida mult mai repede
Ingrediente pentru glazură
150 ml smântână din lapte pentru frișcă
150 g ciocolată cu lapte
30 ml lapte cu 3,5% grăsime
Mod de preparare pentru blat
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi de 21/32 cm diametru cu inel detașabil.
Cernem făina cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul într-un castron.
Batem ouăle împreună cu zahărul, extractul de vanilie și sare până se topește zahărul.
Turnăm laptele, uleiul, omogenizăm.
Încorporăm amestecul de faină și omogenizăm.
Adăugăm cafeaua fierbinte, o încorporăm și pe aceasta.
Turnăm compoziția în tavă și coacem 15-16 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca.
Scoatem din cuptor și lăsăm să tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt apoi îndepărtăm folia și o lăsăm să se răcească complet pe un grătar.
Mod de preparare pentru crema de Oreo cu banane:
Rupem biscuiți în bucățele mai măricele.
Mixăm la viteză mică mascarponele împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat și miere până se omogenizează.
Turnăm smântâna pentru frișcă peste compoziția de mascarpone și mixăm până obținem o cremă fină și destul de lejeră. Nu bateți prea mult că se va întări prea tare și biscuiții nu se vor mai umezi.
Încorporăm biscuiții în cremă și amestecăm ușor.
Asamblare:
Curățam bananele de coajă și le tăiem longitudinal.
Punem blatul înapoi în inel, turnăm o treime din cremă peste blat. Adăugăm și bananele cu partea tăiată în jos și le presăm ușor.
Punem și restul de cremă peste banane și nivelăm. Dăm la rece.
Într-o crăticioară punem smântâna cu laptele la înfierbântat, o aducem în punctul de fierbere și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute, omogenizăm și turnăm peste cremă.
Dăm la rece pentru 6 ore sau peste noapte după care tăiem si servim.