Garantez ca această Prăjitură cu prune și cremă de vanilie va fi nu numai un deliciu de sărbătoare, ci chiar o prăjitură adorată de toată familia.
Blat fraged și aromat cu unt, prune acrișoare cu scorțișoară, cremă de vanilie și un crumble crocant, numai când le pomenesc de toate astea mie îmi lasă gura apă.
Mod de preparare foarte ușor fără a fi nevoit să ai prea multe cunostiințe într-ale patiseriei, garantez că reușita va fi fără doar și poate. Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, așa că musai trebuie să o încercați.
Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluatul fraged:
Ingrediente pentru stratul de prune:
Ingrediente pentru crema de budincă:
Ingrediente pentru crumble (stratul crocant):
Mod de preparare pentru aluatul fraged:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm marginile unei tăvi de 32/24 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron punem toate Ingredientele și frământăm rapid aluatul astfel încât să nu dezvoltam glutenul. Dacă frământăm prea mult aluatul nu va mai ieși fraged. Punem intri folie alimentară la frigider pentru minim 30 de minute.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu o lungime de 32 de cm și o lățime de 24 de cm.
Transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Intepăm din loc în loc cu furculița și dăm la cuptor pentru 15 minute.
Mod de preparare pentru prune:
Spălăm prunele, le uscăm, le tăiem în jumătate, îndepărtăm sâmburi și apoi le tăiem în sferturi.
Punem prunele împreună cu zahărul, scorțișoara și grișul într-un castron și le săltăm din când în când până le vom folosi, tocmai pentru ca grișul să se prindă de ele.
Mod de preparare pentru crema de budincă:
Punem 800 ml de lapte la înfierbântat și când dă in clocot adăugăm budinca, amidonul și restul de lapte amestecat în lapte. Punem din nou la foc și fierbem la foc mic până se îngroașă.
Mod de preparare pentru crumble:
Punem toate Ingredientele într-un castron și cu dosul unei linguri omogenizăm compoziția. O dăm deoparte până îi vine rândul.
Asamblare:
Peste foaia coaptă distribuim uniform prunele cu pielea în jos.
Turnăm fierbinte crema de budincă imediat ce am luat-o de pe foc peste și nivelăm ușor.
Distribuim amestecul de faină deasupra și dăm la cuptor pentru încă 40-45 de minute sau până se rumenește frumos.
Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească complet. Ideal ar di până a doua zi.
Porționăm și servim cu zahăr pudră.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.