Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni
  • -27-30 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni, rafinată este o combinație perfect echilibrată de texturi și arome. Blatul fraged cu unt, fin și sfărâmicios, se topește în gură, oferind o bază delicată pentru stratul generos de cremă de brânză.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Este fină, ușor aerată și cremoasă, având un gust bogat și catifelat. Deasupra, un strat translucid de jeleu din fructe de pădure adaugă o notă dulce-acrișoară, intensă și parfumată, contrastând plăcut cu dulceața blândă a brânzei.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Fiecare îmbucătură oferă un joc de texturi – frăgezimea blatului, finețea cremei și prospețimea jeleului transformând această prăjitură într-un desert sofisticat și irezistibil.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Împreună, aceste straturi creează o simfonie de arome și texturi, de la crocantul delicat al blatului, la cremozitatea mătăsoasă a brânzei și prospețimea jeleului fructat. Fiecare îmbucătură este o combinație perfect echilibrată de dulce, acrișor și catifelat, transformând această prăjitură într-un desert sofisticat, elegant și irezistibil.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Cum facem Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 200 g făină albă tip 000
  • 130 g unt cu 80% grăsime
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri de apă rece
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă de brânză:

  • 1,4 kg brânză dulce de vaci bine scursă
  • 350 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 4 ouă întregi
  • 200 g griș de grâu

Ingrediente pentru jeleul de fructe de pădure:

  • 700 g fructe de pădure, eu am folosit căpșuni și zmeură
  • Sucul de la o lămâie stoarsă
  • 200 g zahăr tos
  • 20 g gelatină alimentară
  • 100 ml apă rece

Mod de preparare pentru aluat:

Punem făina, praful de copt, zahărul pudră, sarea și amestecăm.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Adăugăm untul rece tăiat cuburi și frământăm până obținem consistență nisipului umed.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Încorporăm gălbenușurile și apa și frământăm rapid un aluat omogen. Nu insistați prea mult că se va dezvolta glutenul și nu va mai ieși la fel de fraged.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Punem în folie de prospețime și dăm la rece pentru jumătate de oră.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Punem toate ingredientele într-un castron și le amestecăm bine cu spatulă. Dăm deoparte.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Asamblare:

Tapetăm fundul unei tăvi de cuptor de 25/30 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade.

Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunea de 25/30 cm. Îl transferăm în tavă.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Turnăm compoziția de brânză și o nivelăm. Dăm la cuptor pentru 45 de minute. Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar să se tempereze.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Mod de preparare pentru jeleu:

Hidratam gelatina în apă rece pentru 10 minute.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Punem fructele cu zahărul și cu sucul de lămâie pe foc mic. Eu am pus mai întâi căpșunile curățate și tăiate în jumătăți. Apoi am adăugat și zmeura. Când începe să clocotească oprim focul.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Mixam cu ajutorul unui blender până obținem un piure.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Adăugăm gelatina hidratată în piureul fierbinte și amestecăm. Lăsăm să se tempereze ușor.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Turnăm jeleul cald prăjitură caldă și lăsăm să ajungă la temperatura camerei după care punem la frigider peste noapte.

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

A doua zi tăiem și servim, simplu, gustos și ușor de preparat!

Prăjitura Delice cu brânză și jeleu de căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password