Prăjitura Doina – Foi Lica cu ciocolată și nucă este o delicatesă tradițională românească, cunoscută pentru stratul său bogat de foi subțiri și umplutura delicioasă de cremă de ciocolată cu unt.
Foile subțiri și fragede, Lica este o variantă de aluat fraged, realizat prin coacerea aluatului într-o presă, pentru a obține o textură fragedă și crocantă.
Umplutură de cremă de ciocolată cu unt, o aromă bogată de ciocolată, cremoasă și catifelată, umplutura de cremă de ciocolată este realizată din ouă bătute pe abur, ciocolată de calitate combinată cu unt, oferind o explozie de aromă și gust.
O combinație echilibrată, gustul dulce al cremei de ciocolată se îmbină perfect cu frăgezimea și crocantul foilor Lica, oferind o experiență gustativă decadentă și satisfăcătoare.
Este ideală pentru ocazii speciale și nu numai, Prăjitura Doina este perfectă pentru a fi savurată alături de cafea sau ceai, fie ca desert într-o zi de sărbătoare sau pentru a răsfăța oaspeții cu un gust tradițional românesc.
Ingrediente:
Ingrediente pentru margini și barotat:
Mod de preparare:
Tocăm nuca grosier similar boabelor de grâu.
Batem pe aburi ouăle cu zahărul, laptele, cacaua și praful de sare până ajunge la 72 de grade Celsius.
Adăugăm ciocolata și amestecăm până se omogenizează. Lăsăm să se tempereze.
Punem untul care musai trebuie să fie la temperatura camerei, cognacul și omogenizăm. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Mixăm crema cu ajutorul unui robot de bucătărie până se deschide ușor la culoare.
Împărțim crema în 4 părți egale și o distribuim uniform pe 4 foi pe partea cu pătrătele mari iar deasupra punem ultima foaie fără a o unge.
Punem o tavă deasupra și o dăm la rece peste noapte.
A doua zi o tăiem după preferințe, pătrate, dreptunghiuri, triunghiuri cum vă place.
Punem ciocolata la topit pe bain marie.
Trecem fiecare bucată pe fiecare latură prin ciocolată iar apoi prin nuca tocată.
Simplu, rapid gustos și eficient, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.