Prăjitura Doina – Foi Lica cu ciocolată și nucă

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă
  • -16-32 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Doina – Foi Lica cu ciocolată și nucă

Prăjitura Doina – Foi Lica cu ciocolată și nucă este o delicatesă tradițională românească, cunoscută pentru stratul său bogat de foi subțiri și umplutura delicioasă de cremă de ciocolată cu unt.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Foile subțiri și fragede, Lica este o variantă de aluat fraged, realizat prin coacerea aluatului într-o presă, pentru a obține o textură fragedă și crocantă.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Umplutură de cremă de ciocolată cu unt, o aromă bogată de ciocolată, cremoasă și catifelată, umplutura de cremă de ciocolată este realizată din ouă bătute pe abur, ciocolată de calitate combinată cu unt, oferind o explozie de aromă și gust.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

O combinație echilibrată, gustul dulce al cremei de ciocolată se îmbină perfect cu frăgezimea și crocantul foilor Lica, oferind o experiență gustativă decadentă și satisfăcătoare.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Este ideală pentru ocazii speciale și nu numai, Prăjitura Doina este perfectă pentru a fi savurată alături de cafea sau ceai, fie ca desert într-o zi de sărbătoare sau pentru a răsfăța oaspeții cu un gust tradițional românesc.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Cum facem Prăjitura Doina – Foi Lica cu ciocolată și nucă

Ingrediente:

  • 4 ouă întregi
  • 200 g zahăr tos
  • 60 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 300 g ciocolată cu minim 55% cacao
  • 1 lingură cognac
  • 300 g unt cu minim 80% grăsime
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 1 pachet foi de napolitană mare

Ingrediente pentru margini și barotat:

  • 300 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 250 g nucă tocată grosier nu foarte mare

Mod de preparare:

Tocăm nuca grosier similar boabelor de grâu.

Batem pe aburi ouăle cu zahărul, laptele, cacaua și praful de sare până ajunge la 72 de grade Celsius.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Adăugăm ciocolata și amestecăm până se omogenizează. Lăsăm să se tempereze.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Punem untul care musai trebuie să fie la temperatura camerei, cognacul și omogenizăm. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Mixăm crema cu ajutorul unui robot de bucătărie până se deschide ușor la culoare.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Împărțim crema în 4 părți egale și o distribuim uniform pe 4 foi pe partea cu pătrătele mari iar deasupra punem ultima foaie fără a o unge.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Punem o tavă deasupra și o dăm la rece peste noapte.

A doua zi o tăiem după preferințe, pătrate, dreptunghiuri, triunghiuri cum vă place.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Punem ciocolata la topit pe bain marie.

Ciocolată Dubai cu fistic

Trecem fiecare bucată pe fiecare latură prin ciocolată iar apoi prin nuca tocată.

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Simplu, rapid gustos și eficient, spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Doina - Foi Lica cu ciocolată și nucă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password