Un adevărat răsfăț cu vișine și 2 creme de ciocolată, una albă și una cu ciocolată neagră, blaturi cu alune de pădure și vișine, toate într-un delicioasă rețetă care poartă numele unuia dintre ținuții mei, prăjitura Matei.
Deși la prima vedere pare destul de complicat, este mult mai simplu decât vă puteți imagina.
Blaturile se fac toate o dată, se întind pe foile de copt, se presară vișinele și apoi se coc câte 2 odată în 2 tranșe. Crema se face toată odată, se împarte în 2 părți egale și se încorporează ciocolata.
Nouă ne-a plăcut atât de mult încât a intrat le lista celor cu repetiție, blaturile de bezea cu vișine și cremele fine de ciocolată se contopesc perfect intr-un desert perfect echilibrat ușor dulce acrișor și puțin amărui datorită ciocolatei negre.
Sper că v-am făcut poftă și cu această ocazie vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente necesare
Pentru cele 2 creme de ciocolată și decor:
Pentru blatul de nucă:
Mod de preparare pentru creme:
Pentru început vom pune trei sferturi din cantitatea de lapte la înfierbântat cu zahărul, sarea și amestecăm din când în când până se topește.
Într-un castron vom pune gălbenușurile pe care le frecăm cu sarea, adăugăm restul de lapte treptat, amidonul și extractul de vanilie.
Omogenizăm iar când laptele ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și turnăm toată compoziția, omogenizăm și pornim din nou focul pe minim, amestecăm încontinuu până se ingroasă.
Încorporăm untul cubulețe în compoziția fierbinte,
după care o împărțim în 2 părți egale.
Adăugăm în fiecare parte ciocolata albă și cea neagră. Omogenizăm și dăm la rece.
Mod de preparare pentru blaturi:
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm alunele de pădure măcinate cu făina și le dăm deoparte.
Punem albușurile cu un praf de sare într-un castron încăpător și le batem până lasă ușoare valuri la suprafață. Adăugăm zahărul și batem până obținem o bezea lucioasă și zahărul s-a topit.
Încorporăm amestecul de făină cu alunele măcinate cu ajutorul unei spatule și cu mișcări ușoare de jos în sus.
Împărțim compoziția în 4 părți egale și întindem pe foi de copt cu dimensiunea de 20/30 cm fie are blat. Distribuim uniform vișinele scurse și coacem câte 2 tăvi pe rând câte 13-15 minute sau până se rumenesc ușor. Le scoatem pe un grătar si le lăsăm să se răcească.
Scoatem cremele de la rece și cu ajutorul unui mixer de bucătărie le mixăm ușor pentru a le spuma. Nu mixati prea mult ca riscați să se taie.
Asamblare:
Punem un blat, jumătate din crema de ciocolată neagră, al doilea blat, jumătate din crema de ciocolată albă, al treilea blat, cealaltă parte de cremă de ciocolată neagră, ultimul blat îl punem cu fața în jos și cu partea care a stat pe hârtia de copt în sus. Cu restul de cremă de ciocokată albă îl îmbrăcăm complet.
Decorăm cu alune de pădure tocate grosier, bombonele de ciocolată și acum pus peste noapte la rece.
Asta a fost, simplu, rapid și bun. Spor la treabă și poftă bună!