Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în foi de napolitane

( 4.2 out of 5 )
Loading...
  • -36 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că la toate evenimentele din familie exista această prăjitură Mozaic cu rahat și nuci in foi de napolitane, odată pentru că se face rapid, este ieftină și foarte gustoasă.
Eu eram cel care culegea de pe toate farfuriile această prăjitură și mă făceam nevăzut :))))
Astăzi o împărtășesc cu dumneavoastră și sper să vă placă la fel de mult ca mie!

Ingredients

  • Pentru blat
  • Pentru cremă

Step by step method

  • Pentru început vom seta cuptorul la 180 de grade Celsius. Punem albușurile intr-un castron încăpător, praful de sare și batem până lasă urme, adăugăm zahărul treptat și batem până obținem o spumă similară unei bezele, fermă și lucioasă. Adăugăm nuca amestecată cu faina albă, coaja de lămâie și rahatul. Amestecăm totul cu o spatulă, Mișcările fiind de sus in jos până încorporăm toate ingredientele uscate, dar cu atenție să nu scoatem aerul din albușuri. Punem intr-o tava tapetată cu hârtie de copt cat mai aproape de mărimea foii de napolitană și o dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade sau pana va trece testul scobitorii. Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Eu am folosit o tavă de 30/38 cm, iar foaia de napolitană a fost de 28/36 cm. Nici o problemă pentru blatul rămas se va savura imediat și numai bine puteți îndrepta marginile.

  • Pentru cremă, vom pune gălbenușurile cu zahărul într-un castron pe o oală cu apă care fierbe, însă fundul castronului să nu atingă apa. Cu ajutorul unui tel vom bate gălbenușurile cu zahăr până se vor îngroșa și se vor schimba la culoare. Adăugăm untul cubulețe și lăsăm la rece pentru minim 2 ore după care vom spuma crema.

  • Pentru asamblare vom pune o foaie de napolitană jumătate din cremă, blatul cu rahat și nuci, cealaltă jumătate de cremă iar la final a doua foaie de napolitană. Punem un tocător deasupra pentru a se lipi bine foile și lăsăm undeva la rece, dar nu in frigider. A doua zi decupăm marginile și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu dinți prin mișcări scurte ca și cu un fierăstrău. Simplu, gustos și rapid, o rețetă de prăjitură cu rahat și nuci în foi de napolitane, care va satisface și cel mai exigent pretențios. Acum nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password