Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple și rapide, așa cum este și această Prăjitură simplă și rapidă cu mac și cremă de brânză.
Combinația dintre mere, mac și cremă de brânză este genială, stratul de ciocolată completând acest tablou minunat. Blatul fraged si aromat, cremă fină de brânză, o tentă ușoară datorită dulceții de caise și ciocolată cu lapte. Ce să vrei mai mult?!
Practic toate ingredientele adăugate într-un castron, amestecate, turnate în tavă și gata prăjitura. Să vă mai spun că ingredientele sunt ieftine și foarte ușor de găsit la orice supermarket.
Acu vă invit să ramâneți alături pentru lista scurtă a ingredinetelor, dar și a modului de preparare foarte simplu.
Ingrediente pentru blat
6 ouă întregi
140 g zahăr tos
1 lingură extract de vanilie
Un praf de sare
160 g de mac măcinat
400 g mere date pe răzătoarea cu ochiuri mari
100 ml lapte cu 3,5% grăsime
100 ml ulei vegetal cu gust neutru
90 g faină albă tip 000
10 g praf de copt
200 g dulceață de caise groasă sau orice altă dulceață vă place, important e să aibe consistența magiunului.
Ingrediente pentru cremă
200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
200 g zahăr pudră
600 g cremă de brânză Philadelphia
10 g zahăr vanilat
Ingrediente pentru topping
200 g ciocolată cu lapte
50 g unt cu 82% grăsime
2 linguri de ulei vegetal cu gust neutru
Mod de preparare pentru blat
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt 30/25 cm
Cernem făina împreună cu praful de copt într-un castron și le dăm deoparte până vom avea nevoie de ele.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron încăpător punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, praful de sare si le batem până se spumează bine. Aproximativ 10 minute la viteză maximă.
Adăugăm merele răzuite, macul, laptele și uleiul. Omogenizăm bine.
Încorporăm amestecul de făină cu praf de copt si turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Dăm la cuptor pentru 22-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor și ungem prăjitura fierbinte cu dulceața de caise și lăsăm să se răcească în tavă.
Mod de preparare pentru cremă
Punem toate ingredientele într-un castron si cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm până obținem o cremă consistentă și densă. Important e să nu fie moale, dar nici să bateți prea mult că riscați să se taie.
Punem crema peste stratul de dulceață si dăm la rece pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru topping
Punem ciocolata cu untul și uleiul într-un castron pe baie de aburi până se topesc, apoi le omogenizăm.
Turnăm toppingul peste crema de brânză si nivelăm. Dăm din nou la rece pentru o oră după care putem tăia si servi. Simplu, rapid si gustos! Să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.