Praline Căciula lui Moș Crăciun

( 0 out of 5 )
Loading...
Praline Căciula lui Moș Crăciun
  • -15 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Aceste Praline Căciula lui Moș Crăciun sunt atât de bune și de delicioasă cu umplutură de salam de biscuiți sau preparați din capetele de la prăjituri.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Totul este glasat cu o ciocolată albă de calitate cu puțin colorant roșu pentru a avea culoarea căciulii și glasat pe margini cu altă ciocolată albă și cocos. Iar combinația, este de-a dreptul spectaculoasă nu numai ca aspect dar și ca gust.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Modul de preparare este simplu, dar necesită puțină manoperă însă rezultatele cu siguranță vor reuși să îi uimească atât pe cei mici cât și pe cei mari.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Cum facem Praline Căciula lui Moș Crăciun

Ingrediente:

  • 500 g Biscuiți/capete de prăjituri/amestec eu am folosit resturile rămase de la decupatul prăjiturii căciuli rusești și o foaie de plăcintă pe care am copt-o prea mult
  • 300 g cremă de brânză Philadelphia
  • 1 lingură bună de cacao

Ingrediente pentru glasat:

  • 200 g ciocolată albă de bună calitate
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/4 linguriță colorant roșu praf sau 1 linguriță de gel special pentru colorarea ciocolatei

Ingrediente pentru ciucurei și barotat:

  • 70 g fulgi cocos
  • 70 g ciocolată albă de bună calitate
  • 1 lingură de ulei
  • 2-3 biscuiți simplii
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare:

Într-un bol punem toate ingredientele și le frământăm până obținem o compoziție similară salamului de biscuiți.
Praline Căciula lui Moș Crăciun

Formăm bile de 45-50 de g și dăm forma de con. Înfigem câte o scobitoare în vârful fiecărui con și dăm la congelator pentru jumătate de oră.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Mod de preparare pentru ciocolata cu care vom glasa:

Topim ciocolata și adăugăm peste ea uleiul și colorantul. Amestecăm bine până se omogenizează compoziția.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Mod de preparare pentru ciucurei:

Zdrobim biscuiții și îi amestecăm cu laptele până obținem o compoziție omogenă și ușor lipicioasă.

Praline Căciula lui Moș Crăciun
Trebuie să fie lipicioasă ca le vom tăvăli prin nucă de cocos.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Asamblare:

Trecem fiecare con prin ciocolată roșie, o scurgem bine și o transferăm pe o tavă tapetată cu folie de prospețime. Dăm din nou la congelator pentru încă 15-20 de minute.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Topim și cele 70 de g de ciocolată albă pe care o amestecăm cu uleiul.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Trecem fiecare con 1 cm de la bază în sus prin ciocolată albă iar apoi prin cocos. Dăm deoparte.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Scoatem scobitorile afară și cu ciocolata rămasă punem câte un vârf de linguriță apoi ciucureii.

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Lăsăm să se tempereze și sunt gata de servit! Spor la treabă și poftă bună!

Praline Căciula lui Moș Crăciun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password