Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de acești Pufuleți cu brânză – Gougères – Cheese puffs.
Sunt ușor crocante la exterior cu un interior umed și delicioase încât musai va trebui să faceți din start două porții. Merg de minune ca și gustare la orice indiferent că e vin, Șampanie, bere sau ca prim fel la cină. Musai trebuie să le încercați și vă promit că vor intra pe lista dumneavoastră de preferințe.
Se fac foarte ușor și trebuie doar să respectați cantitatea exactă a ingredientelor, dar și a modului de preparare care este explicat pas cu pas. Și nu, nu trebuie să fii vreun expert intr-ale bucătăriei, e suficient să vrei să le faci.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru a consulta lista ingredientelor care este destul de scurtă, dar si pentru modul de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-o cratiță, puneți la fiert laptele, untul, sarea, piperul și nucșoara la foc mic.
Adăugăm făina toată dintr-o dată și amestecați energic cu o spatulă de silicon până când amestecul se omogenizează. Continuăm să gătim pentru 2 minute la foc mic, amestecând încontinuu până se prinde ușor de fundul cratiței.
Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând până sunt bine încorporate.
La final, adăugăm brânza Gruyere și parmezanul, amestecați cu spatula de silicon până când aluatul este consistent și gros.
Punem compoziția într-un sac cu șpriț cu vârf rotund fără formă și facem aveline la aproximativ 2 cm distanță una de cealaltă. Odată ce sunt formate, cu un deget umed, apăsați ușor vârful fiecărei aveline, astfel încât să îl aplatizăm ușor. Ungeți ușor partea de sus a fiecărei pufulețe cu oul bătut cu apă și presărăm parmezan.
Coacem timp de 15-18 minute sau până când devine rumene. Important să nu le scoateți prea devreme din cuptor, altfel se vor lăsa. Dacă totuși nu se coc uniform, după cele 15 minute va trebui să întoarceți tava cu rapiditate, dar totuși cu atenție să nu vă ardeți.
Serviți-le calde, ca gustare înainte de cină sau ca aperitiv cu șampanie, vin, bere etc, iar de aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!