Cum tot îmi ramân multe albușuri, în ultima vreme având mai mult timp la dispoziție mi-am pus să testez diferite rețete și cu ocazia asta să le și folosesc în deserturi, care să nu fie pavlova, așa că am făcut o Ruladă Albă ca zăpada cu cremă de brânză și fructe de pădure.
Această ruladă, e atât de fină și de fresh încât nici nu simți că ai mâncat ceva dulce și uite-așa ne-am cam îndrăgostit de ea și la ora la care scriu rețeta cred ca e a patra oară când o facem. E drept că cu ușoare îmbunătățiri și asta e forma finală, blat ușor și aerat din albușuri, cremă fină de brânză Philadelphia și fructe de pădure pe care le puteți înlocui și cu alte fructe.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente cremă
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi de 22/25 cm cu hârtie de copt.
Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până bezeaua este lucioasă iar zahărul complet topit.
Adăugăm coaja de lămâie, extractul de vanilie și amestecăm ușor cu o spatulă.
Încorporăm și făina cernută și amestecăm cu mișcări largi de sus în jos până se omogenizează.
Turnăm în tavă și coacem pentru 10 minute. Scoatem afară și lăsăm să se răcească pe un grătar.
Mod de preparare pentru cremă
Mixăm untul cu zahărul pudră până se spumează și se deschide la culoare. Adăugăm crema de brânză și mixăm până se omogenizează.
Încorporăm și smântâna pentru frișcă și continuăm să batem până obținem o compoziție cremoasă și omogenă care să aibe și ținută.
Ungem cu jumătate din cremă blatul, distribuim fructele și rulăm cu ajutorul hârtiei de copt.
Punem pe un platou, îmbrăcăm rulada cu crema rămasă și decorăm după imaginație și bunul plac.
De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!