Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

( 5 out of 5 )
Loading...
Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Această ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură este ușor de preparat, cu un “blat” din biscuiți cu unt și cacao, cremă fină de cocos și zmeură proaspătă  pentru a da un final răcoritor.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Practic compoziția este similară unui salam de biscuiți tocat fin și rulat pentru a-l împreuna cu crema de cocos cu mascarpone și zmeura delicioasă și aromată.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Modul de preparare este foarte simplu, rapid si cu un rezultat uimitor de bun. Merită dată o șansă acestei rețete care pare banală dar va asigur ca este un spectacol de gusturi și arome.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Cum facem Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Ingrediente:

  • 350 g biscuiți simplii/digestivi de care vă plac 
  • 50 g unt cu 80% grăsime
  • 200-250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • Un praf de sare
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g cocos fulgi
  • 150 g zmeură dar puteți folosi și afine

Mod de preparare:

Mărunțim biscuiții ca și pentru cheesecake.

Punem într-un vas 200 ml din cantitatea de lapte cu untul, cacaua și praful de sare la foc mic până se topește untul iar cacaua este perfect desfăcută în compoziție. Lăsăm să se tempereze ușor.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Într-un vas punem mascarponele cu zahărul și omogenizăm. Adăugăm cocosul și amestecăm astfel încât compoziția să fie omogenă.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Turnăm compoziția de lapte peste biscuiți și amestecăm bine. Ar trebui să obținem o compoziție fermă dar ușor de  manevrat, dacă este prea uscată mai adăugați treptat din laptele rămas. 

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Pe o hârtie de copt întindem uniform compoziția de cacao.

Peste compoziția de cacao cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă distribuim aveline exact ca în fotografie între care punem câte o zmeură.  Rulăm strâns cu ajutorul hârtiei, atât cat să acoperim compoziția de cocos astfel încât să scoatem golurile de aer și facem la fel până terminăm compoziția. Dăm la rece pentru minim 6 ore.

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Scoatem din frigider, feliem și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password