Niciodată nu m-am gândit ca această Ruladă Ramona din clătite cu mascarpone Oreo și zmeură poate fi atât de bună și de ușor de făcut.
Întotdeauna ceva mă reținea când voiam să o fac, dar uite ca a trebuit să zbor peste 8000 de kilometrii ca să mă apuc de ea. Gust dulce acrișor cu arome ușoare de cacao, o combinate perfectă a unui desert de care nu te mai saturi.
Și după cum știți că sunt mare pasionat de dulciuri, în special cele cu zmeură și Oreo, nu puteam rata sau pregăti altfel această delicioasă Ruladă de clătite cu mascarpone Oreo și zmeură.
Cu siguranță cel mai mult timp vă va lua să faceți foile dar odată rezolvate totul merge de la sine fără nici un fel de impediment. Ies 2 rulade zdravene îndeajuns pentru o familie sănătoasă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foile de clătite cu cacao
Într-un bol punem ouăle, laptele, apă minerală și sarea. Batem până se omogenizează.
Adăugăm făina, cacaua și amestecăm energic până obținem o compoziție omogenă.
Pentru siguranță putem trece așa cum am făcut și eu compoziția prin sită.
Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 18-20 părți.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem smântână, mascarponele, extractul de vanilie, zahărul pudră într-un castron și cu ajutorul unui mixer batem până compoziția devine cremoasă și ajunge la consistența unei creme dense care își păstrează forma.
Asamblare:
Tăiem biscuiții Oreo în sferturi.
Scotem din cremă 4-5 linguri sănătoase, pe care o vom folosi ulterior la decor.
Oprim cam 100 g de zmeură din cantitatea totală pentru decor.
Pe un plan de lucru întindem folie de prospețime astfel încât să obținem o suprafață de 50/50 cm.
Distribuim câte 9 clătite una lângă alta așa cum vedeți în fotografie cu suprafața de 40/40 cm.
Distribuim jumătate din crema rămasă și o nivelăm până la îmbinarea foilor de clătite.
Punem jumătate din biscuiți, jumătate din zmeura rămasă, aducem marginile rotunde din laterale spre interior astfel încât să obținem un pătrat perfect.
Rulăm strâns cu ajutorul foliei de prospețime, închidem capelele prin răsucirea foliei și dăm la rece pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Facem la fel și cu cealaltă ruladă.
A doua zi decorăm ruladele cu crema rămasă, biscuiții și zmeura. După acest pas poate fi tăiată și servită.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.