Cu siguranță această Salată de conopidă cu iaurt și mărar este una din favoritele noastre și cu siguranță va fi și a multora dintre dumneavoastră.
Cu niște ingrediente simple și comune pe care le găsești în orice sezon fie ele chiar și congelate poți face o salată perfectă servită ca atare, pentru o gustare sau chiar un fel care să precede o mâncare caldă.
Noi o facem foarte des și ne place foarte mult, nu necesită decât 15 minute să fie gata. O luăm la pachet la servici, când mergem pe munte, pe drum și mai mereu o avem la evenimentele de acasă.
La fel de mult ne place și fasolea verde pe care o facem la fel. Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm usturoiul.
Spălăm și tocăm mărarul mărunt.
Desfacem buchetele de conopidă de pe cotor.
Punem o oală încăpătoare cu apă și sare la fiert. Când dă în clocot adăugăm conopida și o lăsăm 1-2 minute să fiarbă din momentul în care începe să fiarbă. Dacă vă place să fie mai moale, o puteți lăsa mai mult. Nouă ne place mai crocantă.
O scoatem într-un castron cu apă rece și gheață ca să o oprim din fiert. O punem într-o strecurătoare și o lăsăm să se scurgă bine. Apoi o tocăm din cuțit, mai gros sau mai fin, depinde de timpul pe care îl am la dispoziție.
Facem maioneza. Eu o fac din ou întreg și adaug într-un borcan de blender ouăle, sare și uleiul tot. Pun blenderul vertical pe fundul borcanului și apăs pe viteza cea mai mare. Nu mișc deloc blenderul până aproape de final, pentru ca să își tragă atât ulei cât are nevoie. O să vedeți dacă încercați că se face foarte ușor și rapid.
Adăugăm usturoiul curățat și mixez până și acesta este încorporat și fin.
Omogenizăm maioneza obținută cu iaurtul și dăm gust cu sare și piper.
Turnăm sosul peste conopidă, adăugăm mărarul și amestecăm ușor. Probabil multora o să vă pară ca este prea mult sos, însă nouă așa ne place, dar dumneavoastră puteți pune atât cât vă doriți.
Simplu, rapid și gustos! Dar nu vă mai rețin, presimt că v-am făcut poftă deja. Spor la treabă și să vă die de folos!