Salata de sfeclă roșie cu hrean este o combinație delicioasă și sănătoasă, apreciată pentru contrastul vibrant de culori și arome, precum și pentru beneficiile nutriționale pe care le oferă.
Servește-o rece ca garnitură sau ca salată individuală. Poate fi acompaniată de feluri principale diverse sau consumată ca o gustare sănătoasă între mese.
Salata de sfeclă roșie este apreciată pentru gustul său proaspăt, ușor picant dat de hrean și dulceața naturală a sfeclăi roșii. Este o opțiune excelentă pentru cei care apreciază aromele puternice și nutrienții oferiți de aceste ingrediente benefice pentru sănătate.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm bine sfeclă și o punem la fiert pentru 2 ore la foc mic într-o oală încăpătoare cu apă, astfel încât pe toată durata fierberii să fie acoperită.
Curățăm și dăm hreanul pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Punem sarea cu zahărul și cu oțetul într-un castron, amestecăm bine până sunt complet topite.
După fierbere, scoatem sfeclă afară, o lăsăm să se tempereze ușor si o curățăm de coajă și partea dinspre rădăcină.
O tăiem cuburi sau felii după bunul plac, adăugăm hreanul și amestecăm ușor. Punem în borcanele sterilizate apăsând bine, dar nu cu foarte mare forța, atât cat să se așeze.
Turnăm compoziția de oțet peste și punem capacele. Le păstrăm în cămară la loc răcoros și întunecat. Poate fi servită de a doua zi. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.