Azi facem o supă cremă de porumb dulce, ceva mai atipică europenilor, dar excelent de bună și sănătoasă în același timp.
Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor, putem face ceva gustos și sățios de ce nu! Pentru prima dată am mâncat o astfel de cremă în Statele Unite ale Americii într-un restaurant din Miami. A fost atât de bună și de gustoasă încât mi-am zis ca musai trebuie să o fac și eu… și uite că azi din lipsă de timp, cu câteva conserve de porumb în cămară și ceva legume a rezultat această cremă gustoasă și sățioasă de porumb, încât nici nu am mai avut nevoie de felul 2.
Din punctul meu de vedere este atât de versatilă și poate fi combinată în fel și chip, imaginație să fie 🤣🤣🤣.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru modul foarte simplu de preparare descris pas cu pas dar și pentru lista ingredientelor care este scurtă și la îndemâna tuturor.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm morcovii, ceapa, cartoful, usturoiul, le spălăm și le tocăm grosier.
Punem într-o oală încăpătoare untul cu legumele și le călim pentru 7-8 minute la foc potrivit.
Adăugăm 2 conserve de porumb, supa de legume și fierbem pentru alte 10 minute la foc mediu.
După ce legumele s-au înmuiat bine adăugăm smântâna și cu ajutorul unui robit de Bucătărie mixăm până obținem o cremă fină și consistentă.
Punem conserva rămasă în cremă și dacă este nevoie mai putem adăuga apă pentru a potrivi consistența.
Simplu, rapid și gustos, eu am garnisit-o cu putina ceapa verde, ulei de măsline și smântână, dar merge bine și cu crutoane sau ceva prosciutto afumat crocant. așadar vă doresc poftă buna și spor la treabă!