Abonează-te la canalul de Youtube

Tartă cu mere, scorțișoară și migdale

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 12 pPorții
  • 20 mPreparare
  • 40 mGătire
  • 60 mGata în
Printează rețeta

Tartă cu mere, scortisoara și migdale

Tartă fragedă și aromată cu mere și sos de vanilie, un deliciu rapid si ușor de făcut.

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, o formă de tartă, un mixer și un cuptor.

Rezultatul cu siguranță va fi unul extraordinar iar aprecierile vor fi pe măsură!

Eu fac tarta aceasta de foarte multă vreme, uneori o fac cu mere, alteori cu vișine, cirese, caise sau orice alt fruct pe care îl am la îndemână.

Pe lângă faptul ca se face foarte ușor, este și economicoasă și toți ai mei o apreciază foarte mult!

Sosul deși este Opțional, a venit ca o completare, fin și gust plăcut de vanilie, este alegerea potrivită și reușită pentru această tartă!

Urmează lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, astfel încât și celui mai neîndemânatic într-ale ale bucătăriei îi va reuși!

Ingrediente:

  • 3 ouă întregi
  • 130 g unt
  • 100 g iaurt
  • 160 zahăr tos + 2 linguri pentru deasupra
  • 220 făină albă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de copt
  • 3-4 mere verzi
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 50 g fulgi de migdale
  • Un praf de sare
  • Zahăr pudră pentru deasupra

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol amestecăm făina cu praful de copt.

Topim untul pe bain marie, atât cât să fie moale, nu cald.

Curățăm merele de coajă și de casa semințelor, le taiem felii de 5-6 milimetrii.

Punem ouăle împreună cu sarea și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.

Adăugăm untul și batem ușor.

Punem și restul ingredientelor și mai batem aproximativ 1 minute până compoziția devine uniformă și cremoasă.

Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și punem merele circular în aluat și le apăsăm până la fundul tăvii, presărăm scorțișoara pudră, zahărul tos, fulgii de migdale și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.

Scoatem de la cuptor ai lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt.

Tăiem tarta rece cu un cuțit bine ascuțit sau cu unul pentru pâine și presărăm zahăr pudră. Eu nu am pus zahărul pudră pentru că nu prea îmi place… 😂😂😂

Se poate servi cu sos de vanilie sau înghețată,  merge de minune.

Spor la treabă și poftă bună! 🙂

Tips & variations

  • Formă de tartă cu diametrul de 22 de cm

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide