Această Tartă rapidă cu piersici și migdale este atât de gustoasă și aromată încât un așa deliciu nu are cum să fie refuzat de cineva.
Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, o formă de tartă, un mixer și un cuptor. Rezultatul cu siguranță va fi unul extraordinar iar aprecierile vor fi pe măsură!
Eu fac tarta aceasta de foarte multă vreme, uneori o fac cu mere, alteori cu vișine, cirese, caise sau orice alt fruct pe care îl am la îndemână.
Pe lângă faptul ca se face foarte ușor, este și economicoasă și toți ai mei o apreciază foarte mult!
Piersicile caramelizate au venit ca o completare dar vă asigur că este alegerea potrivită și reușită pentru această tartă!
Urmează lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, astfel încât și celui mai neîndemânatic într-ale ale bucătăriei îi va reuși!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
3 ouă întregi
130 g unt
70 g iaurt
160 zahăr tos + 2 linguri pentru deasupra, eu am folosit brun
220 făină albă
coaja de la o lămâie
1 praf de copt
1 lingură de scorțișoară măcinată (Opțional)
50 g fulgi de migdale
Un praf de sare
4-5 piersici mai tari
Pentru piersicile caramelizate:
Mod de preparare:
Punem ouăle împreună cu sarea și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.
Adăugăm restul ingredientelor și mai batem aproximativ 1 minut până compoziția devine uniformă și cremoasă.
Spălăm piersicile și le tăiem felii de 4-5 milimetrii grosime
Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și distribuim uniform scorțișoara. Punem piersicile circular în aluat și le apăsăm până la fundul tăvii.
Presărăm zahărul tos/brun, fulgii de migdale și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.
Scoatem de la cuptor ai lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt.
Mod de preparare pentru piersicile caramelizate:
Spălăm piersicile și le tăiem felii de 4-5 milimetrii grosime, le adăugăm împreună cu zahărul într-o tigaie încinsă în care am topit untul. Sotăm 3-4 minute după care dăm deoparte.
Tăiem tarta rece cu un cuțit bine ascuțit sau cu unul pentru pâine și este gata de servit cu piersicile caramelizate.
Spor la treabă și poftă bună! 🙂