Tartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Tartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte
 • -10 pServings+
 • 30 mTimp de preparare
 • 40 mTimp de gatire
 • 1:10 hGata in
Print Recipe

Tartă tatin cu mere și stafide 

Păi se poate ca să nu facem noi această tartă tatin cu mere și stafide măcar o dată pe lună?! Mai ales acum când cu ajutorul prietenilor de la Kitchen Shop putem să achiziționăm felurite forme de ceramică!

Tartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte

Și pentru că prietenii mei de la KitchenShop mi-au făcut cadou o tavă “Tarte Tatin” super mișto, am zis să fac și eu si în același timp să renunț la tava mea de odinioară.

Produsele Emile Henry, din tipuri speciale de ceramica – Flame®, HR® (High Resistance) si BBQ® (Barbeque), fabricate integral manual după metode traditionale, spun o frumoasă poveste de familie, o poveste a tradiției și a calității începută în Franța anului 1850.

Clădită din pasiune și din dragoste pentru arta îmbinării pământului cu focul – pentru arta ceramicii, mica îndeletnicire a familiei Henry s-a transformat, în timp, într-o afacere prestigioasă cu recunoaștere internațională, datorită faptului ca vasele de gătit si vesela produse de aceasta companie se disting prin calitate, utilitate, aspect si rezistență, fiind fără dubiu o marcă a bunului gust si a eficienței.

Dispunând în prezent de 4 ateliere cu 200 de Meșteri artiști aflați într-o continuă cercetare și perfectare, Emile Henry oferă la nivel global posibilitatea gătitului în stilul franțuzesc rafinat, cu ajutorul produselor ce se remarcă prin calități cu totul aparte: rezistența la socuri mecanice (nu se ciobesc si nici nu se zgârie usor, permițând tăierea directă pe vase), rezistența termică (se pot pune direct din frigider in cuptorul încins), rezistența la temperaturi ridicate fără a suferi vreo deteriorare (până la 270°C la produsele pentru cuptor si pana la 500°C la produsele din ceramica BBQ ®), aspect elegant și stilat (într-o varietate de culori care se păstrează intacte în timp), dimensiuni calculate si forme special gândite pentru gătitul eficient și pentru potențarea la maxim a gustului mâncării.

Tarta cu brânzeturi și zucchini

Datorită modului de fabricare a ceramicii, de ardere în doua etape – la 900°C și apoi la 1150°C, produsele Emile Henry nu numai că se pliază admirabil tuturor tipurilor de gătit, dar sunt si 100% sigure pentru păstrarea alimentelor (nu conțin metale nocive), pot fi spălate cu ușurintă manual sau la mașina de spălat vase și pot fi folosite cu succes și în cuptorul cu microunde.

Eu deja am gătit în ele și pot spune că sunt foarte încântat de calitatea lor, dar și de felul cum s-au comportat atât la copt cât și la mașina de spălat vase.

O puteți comanda și dumneavoastră aici, iar dacă vă grăbiți în luna Martie a acestui an, aveți o reducere semnificativă de 35%.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și a modului de preparare.

Tartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem această delicioasă Tartă Tatin cu Mere Și stafide?

Ingrediente:

 • 7 mere de preferință medii
 • 150 g zahăr tos
 • 100 g unt cu minim 80% grăsime
 • 30 ml Cointreau (lichior)
 • 2 linguri suc de lămâie
 • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
 • 50 g stafide
 • 30 g migdale coapte
 • 400 g aluat foitaj
 • Un praf de sare
 • Frunze de menta sau busuioc pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru început vom pune zahărul la caramelizat pe foc mediu și doar scuturăm ușor tigaia atât cât să se omogenizeze.

Punem zaharul la caramelizat

Adăugăm untul și amestecăm până se omogenizează și se dezlipește tot zahărul caramel de pe pereții acesteia.

Adăugăm untul

Adăugăm lichiorul și zeama de lămâie și lăsăm să se tempereze.

Adăugăm lichiorul

Sosul caramel

Între timp curățăm merele de coajă, le tăiem jumătăți și scoatem casa semințelor cu ajutorul unei lingurițe sau al unei ustensile speciale pentru înlăturat cotoarele fructelor, apoi sferturi.

Scoatem casa semintelorCurățăm merele și le taiem sferturi

Fierbem merele pentru 3-4 minute în sosul de caramel, atât cât să se înmoaie puțin și să fie mai ușor manevrabile.
Fierbem merele

Scoatem merele intr-un strecurați și continuăm să fierbem sosul până acesta va ajunge din nou la consistența unui caramel.
Scurgem merele

Turnăm 3/4 din compoziția de caramel în tavă, aranjăm merele cu scobitura în sus și turnăm restul de sos peste mere și stafidele. Dăm deoparte.

Aranjam merele

Întindem aluatul foitaj astfel încât să obținem un diametru cu 1,5 cm mai mare decât baza de sus a formei de tartă. Aducem colțurile spre interior, astfel încât să dăm aluatului o formă cât se poate de rotundă.

Intindem aluatul

Punem aluatul deasupra merelor și întepăm din loc în loc. Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește frumos.

Punem aluatul deasupraTartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte

Lăsăm Tarta să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou și presărăm migdalele coapte și tocate . Și tare mă bucur de tăvile de ceramică de le Emile Henry pentru sunt de foarte bună calitate și această tavă tatin are și platou pe care poți răsturna liniștit Tarta.

Tartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte

Asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă  bună.

Tartă tatin cu mere, stafide și migdale coapte

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password