Tarte cu cremă de mango și ciocolată

( 4 out of 5 )
Loading...
Tarte cu cremă de mango și ciocolată
  • -20 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Tarte fragede cu cremă de mango și ciocolată, desertul care dispare primul de pe platou

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Aceste tarte elegante și fragede sunt dovada că lucrurile mici pot aduce cele mai mari bucurii. Aluatul fraged se topește în gură, iar umplutura, o cremă delicioasă cu mango si ciocolată care adaugă un gust intens de cacao de bună calitate.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Decorate cu fructe proaspete, liofilizata, bombonele, etc coșulețele nu sunt doar un desert delicios, ci și un element spectaculos pe orice platou festiv. Sunt perfecte pentru sărbători, aniversări sau atunci când vrei să impresionezi fără prea mult efort.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Simplu de făcut, dar cu un rezultat demn de cofetărie – aceste coșulețe au toate șansele să devină preferatele celor dragi!

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Cum facem Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g biscuiți măcinați
  • 100 g dulgi de porumb măcinați
  • 100 g nucă măcinată
  • 150 g unt cu 80% grăsime
  • 100 ml lapte

Ingrediente pentru cremă de mango:

  • 400 g pulpă de mango
  • Sucul de la o lămâie
  • 100 g zahăr tos sau cât doriți, în funcție de cât de dulce e mango
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță de amidon

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime

Ingrediente pentru decor:

  • Zmeură proaspătă sau liofilizata
  • Bezea/bombonele albe
  • Mentă

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron punem toate ingredientele și le amestecăm ușor atât cât compoziția sa devine omogenă. Nu frământați ca se va face cleios și nu va mai rămâne fraged.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Împărțim compoziția în funcție de mărimea formelor, eu am format biluțe de 30 de g pentru forme de 6,5 cm diametru. Apoi am distribuit compoziția uniform pe toată suprafața interioară a formei.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Punem în tavă și dăm la cuptor pentru 12-13 minute sau până se rumenesc frumos, aici depinde de cuptorul fiecăruia.

Scoatem din cuptor, le lăsăm să se tempereze atât cât să putem ține formele în mână și le scoatem afară pe un grătar să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema de mango:

Punem într-o crăticioară pulpă de mango, sucul de lămâie, apa și zahărul. Fierbem 3-4 minute din momentul în care a început să clocotească.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Lăsăm să se tempereze și adăugăm amidonul. Amestecăm energic astfel încât să nu mai avem amidon amidon nedizolvat. Punem din nou la foc și fierbem până începe să clocotească, apoi oprim focul.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Transferăm fierbinte într-un pahar înalt și mixăm bine cu ajutorul unui blender vertical. Trebuie să obținem consistența unui piure cremos și lejer. Acoperim vasul și îl lăsăm să se răcească complet. După răcire mai mixăm încă o dată pentru a avea o consistență cremoasă și ușor de manevrat.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Cu ajutorul unui sac fără formă turnăm în cojile de tarte în cantități egale pentru a umple toate formele. Dăm la rece.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Punem smântâna la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care mixam bine pentru a obține o cremă fină.

Tort Opera
O lăsăm să se tempereze ușor. Apoi o turnăm peste crema de mango.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Imediat decorăm și le lăsăm să se stabilizeze la temperatura camerei pentru minim 2 ore.

Tarte cu cremă de mango și ciocolată

Acum sunt gata de servit, spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password