Țigarete fragede cu nucă și magiun sau cornulețe rulate era unul din cel mai iubit și mai pregătit desert al familiei mele. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți face un desert de care să nu te mai saturi, care în același timp să îți aducă aminte și de copilărie.
De data aceasta vă aduc în atenție niște Țigarete fragede cu nucă și magiun de se topesc în gură. E drept că nu le-am mai făcut de ceva vreme și asta pentru că necesită ceva mai mult timp pentru preparare.
Totul a pornit de la una din clientele mele care m-a rugat să îi fac ceva dulce, la care eu i-am oferit câteva variante de prăjituri la care ea îmi spune, da țigarete nu știi să faci?!
I-am zis că nu le-am mai făcut tare de mult și că nu promit, dar voi încerca. Ce a ieșit, vă spun exact cu cuvintele Deliei: auzi când a venit bărbatu-meo după comandă, până ce a ajuns acasă le-au mâncat pe toate, așa că te rog să-mi mai faci o porție și de data asta o să vin eu după ele, ca să vadă ce înseamnă să ajungi acasă cu cutia goală. Mi-a plăcut remarca asta și m-a amuzat în același timp 😂😂😂.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum se faci cela mai bune Țigarete fragede cu nucă și magiun – Cornulețe rulate
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un bol punem untul cu zahărul, extractul de vanilie, praful de sare și mixăm până se spumează.
Adăugăm smântâna și o încorporăm în compoziția de unt.
Punem făina, coaja de lămâie peste compoziția de compoziția umedă și amestecăm cu ajutorul unei spatule, până aceasta va deveni ineficientă.
Frământăm aluatul până devine ușor elastic și omogen. Îl punem într-o folie de prospețime și îl lăsăm la rece pentru o oră.
Într-un castron amestecăm magiunul cu nuca și îl punem într-un sac cu șpriț.
Împărțim aluatul în 32-34 de bucăți pe care le întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunea de 12/7 cm. Cu ajutorul unui sac cu șpriț trasăm compoziția de magiun.
Rulăm lejer cornulețele și le punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt pentru 12-14 minute. Dacă aveți un cuptor mai bun, se pot coace ambele tăvi deodată, însă trebuie să ridicați temperatura la 190 de grade.
Le scoatem din cuptor și le tăvălim prin zahăr pudră. Simplu, rapid și economicos. Vă urez spor la treabă și poftă bună!