Azi facem o mâncărică de post pe care înainte chiar o făceam destul de des, tocăniță de pleurotus cu mămăliguță.
Este atât de gustoasă și sănătoasă în același timp potrivită atât pentru zilele de post cât și pentru vegetarieni. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui puteți pregăti o tocană buna de te lingi pe degete până la coate.
Ciupercile pleurotus sunt cunoscute și sub numele de păstrăv de fag, păstrăv negru sau păstrăvul cerului. Sunt diferite specii de Pleurotus, fiind native din Europa și Asia. Culoarea lor variază de la alb, galben, maro până la unele nuanțe de roz. Pot fi preparate prin fierbere, prăjire, coacere sau înăbușire și pot înlocui cu succes carnea.
Pe lângă proteinele esențiale mai conțin fibre și vitamine printre care B1, B3 dar și B12, acid folic, acizi grași nesaturați și multe altele. Așadar sunt foarte sănătoase și trebuiesc musai introduse în Alimentația de zi cu zi.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare, iar prânzul sau cina va fi gata în mai puțin de jumătate de oră.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete pentru tocană:
Ingrediente pentru mămăliguță:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, ardeiul și le tăiem felii.
Curățăm usturoiul și îl tocam mărunt
Tăiem ciupercile pleurotus felii mai grosuțe.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Punem ceapa, ardeiul și usturoiul la călit cu puțină sare și ulei, până se înmoaie puțin.
Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei tragem ciupercile pleurotus pe foc mare până se rumenesc frumos, amestecând constant în ele ca să nu se ardă.
Combinăm compoziția de ciuperci cu cea de ceapă,
adăugăm condimentele, roșiile în bulion, vinul și fierbem ușor la foc mic. Dacă mai este nevoie mai putem adăuga câte puțină apă. Fierbem aproximativ 7-8 minute.
În timp ce fierbe apa, ne ocupăm de mămăliguță și punem apa cu puțină sare la fiert într-o oală. Când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm făina de mălai în ploaie și amestecăm energic pentru a nu se face cocoloașe.
Fierbem pentru 15 minute la foc mic, amestecând continuu.
Acum suntem gata de servit! Putem să ne jucăm în farfurie după imaginație, asta în caz că mai aveți răbdare, cel puțin eu m-am fript tare rău, dar îmi era așa o poftă! Dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!