De câteva zile nu prea am mai intrat în Bucătărie, însă apariția vișinelor mi-a dat de lucru și am pregătit un Tort Alb cu vișine și mascarpone.
Mi-a fost dat să mănânc multe prăjituri pe lumea asta de când mă știu, doar sunt mare amator de dulciuri. Unele mi-au plăcut, altele mai puțin, unele le-aș mânca ocazional, dar pe asta aș servi-o de la micul dejun până la cină.
Combinația clasică, dar excelentă între blat umed, cremă de ciocolată albă cu mascarpone și vișine, este de-a dreptul fantastică și efectiv se topește în gură. Ușor dulce acrișor cu gustul intens de ciocolată albă nu fac decât să completeze tabloul unui desert perfect.
Modul de preparare este foarte simplu, ingredientele deasemeni simple și la îndemâna oricui, însă rezultatul a fost foarte apreciat de toți cei care l-au gustat.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
Ingrediente pentru blat:
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Opțional vișine, nucă coaptă și tocată grosier pentru barotat
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 33/45 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol amestecăm făina cu praful de copt.
Topim untul pe bain marie, atât cât să fie moale, nu cald.
Punem ouăle împreună cu sarea și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.
Adăugăm untul și batem ușor.
Punem și restul ingredientelor și mai batem aproximativ 1 minute până compoziția devine uniformă și cremoasă.
Turnăm aluatul într-o tava tapetată cu hârtie de copt, distribuim uniform vișinele, nuca tocată grosier și dăm la cuptor pentru 15-17 minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 2 ore.
Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată.
Asamblare:
Punem la scurs 2/3 din cantitatea totală de vișine.
Tăiem blatul pe lat în 3 părți egale.
Ungem primul blat cu o treime din cantitatea de cremă, o treime din cantitatea de vișine bine scurse, nivelăm din nou, repetăm operația cu cel de-al doilea blat, îl punem și pe ultimul iar cu crema rămasă îmbrăcăm tortul.
Eu l-am barotat cu nucă coaptă, am pus restul de vișine întregi deasupra și bezea ruptă.