Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine
  • 40 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Acest Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine este o explozie de arome și texturi, combinând dulceața și cremozitatea cocoșului cu prospețimea și aciditatea afinelelor într-o experiență culinară de neuitat. La bază, acest tort are straturi moi și pufoase de blat cu cacao.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Crema de cocos, preparată din lapte cu cocos si unt este extrem de aromată și cremoasă, aducând o notă exotică și bogată la fiecare mușcătură. Jeleul de afine, cu bucatelele lor suculente și dulci-acrișoare, adaugă o textură și o prospețime extraordinară, echilibrând perfect dulceața cremoasă a cocosului.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Tortul este apoi finisat cu un strat generos de cremă de afine pe exterior, decorat cu afine și eventual cu bucăți de nucă de cocos sau fructe proaspete pentru a oferi un aspect atrăgător și apetisant. Fiecare felie este o încântare pentru simțurile gustative, oferind o combinație perfectă între dulceața, aciditatea și cremozitatea, cu fiecare gust de nucă de cocos și afine.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Este un desert ideal pentru a fi servit la ocazii speciale sau pentru a răsfăța familia și prietenii într-o zi obișnuită. Cu aromele sale îmbietoare și aspectul său impresionant, tortul cu cremă de cocos și jeleu de afine este cu siguranță un câștigător pentru orice moment dulce din viață.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Cum facem Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Ingrediente pentru blatul din albuș cu cacao:

  • 8 albușuri
  • 180 g zahăr tos
  • 220 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 120 ml ulei

Ingredinete pentru crema de cocos:

  • 700 ml lapte cu 3,5% grăsime/soia/cocos
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g amidon alimentar
  • Un praf de sare
  • 200 g unt cu minim 82% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g nucă de cocos

Ingrediente pentru jeleul de afine:

  • 400 g afine proaspete sau congelate
  • 50 g zahăr tos
  • 20 g amidon de porumb
  • 70 ml apă
  • 30 ml suc de lămâie proaspăt stors

Ingrediente pentru crema de afine cu brânză:

  • 200 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 60 g unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mode de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm două tăvi cu diametrul de 20-21 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron punem făina, praful de copt, cacaua și le cernem.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Adăugăm laptele, uleiul peste ingredientele uscate și omogenizăm. Vom obține o pastă groasă și lipicioasă. Nu vă faceți griji, așa trebuie să iasă.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră după care încorporăm treptat zahărul și continuam să batem până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Încorporăm treptat bezeaua în compoziția de făină.
Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Turnăm în tăvile tapetate cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 29-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult ca nu vor mai rămâne umede.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

După coacere, lăsăm blaturile în formele în care s-au copt pentru 5 minute după care le transferăm răsturnate pe un grătar până se răcesc complet.

Mod de preparare pentru crema de cocos:

Punem 500 ml din cantitatea totală de lapte la fiert împreună cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

În diferența de lapte rămas adăugăm amidonul și-l omogenizăm. Când laptele începe să clocotească, reducem focul și adăugăm treptat compoziția de amidon. Amestecăm într-una până reîncepe să fiarbă și se îngroașă.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Adăugăm cocosul și amestecăm până la omogenizare. Dăm jos de pe foc.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Încorporăm untul și amestecăm bine pentru a obține o cremă omogenă. Lăsăm să se răcească dar nu de tot, atât cât să fie călduță și ușor manevrabilă.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Mod de preparare pentru jeleul de afine:

Punem toate ingredientele într-o crăticioară la foc mic.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Și amestecăm într-una până se îngroașă și obținem o compoziție similară unei dulceți.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Asamblare:

Oprim o lingură sănătoasă de jeleu de afine, apoi atât  crema de cocos cat și jeleul de afine le împărțim în trei părți egale.

Tăiem capacele blaturilor atât cât să se uniformizeze, apoi le tăiem în două părți egale, astfel încât să obținem 4 blaturi.

Într-un inel tapetat cu folie de acetat punem un blat, o parte de cremă și jeleu, procedăm la fel până terminăm cu blat.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Dăm la rece până a doua zi.

Mod de preparare pentru crema de afine cu brânză:

Într-un castron punem untul, crema de brânză, zahărul pudră, extractul de vanilie și mixăm până obținem o compoziție aerată.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Adăugăm lingură de jeleu de afine păstrată, trecută prin sită și mixăm încă câteva secunde pentru omogenizare.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Îmbrăcăm  tortul în cremă de afine și îl decorăm după imaginație.

Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Va doresc poftă bună!
Tort cu cremă de cocos și jeleu de afine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite dar și de post, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password