Tort de ciocolată cu blat umed, cremă de brânză Philadelphia cu fructe de pădure

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Tort de ciocolată cu blat umed, cremă de brânză Philadelphia cu fructe de pădure


Blat umed și ciocolatos, uns cu dulceață de zmeură, cremă de brânză Philadelphia și fructe de pădure, e desertul ideal pentru orice ocazie. Se face ușor, rapid și crema nu e pretențioasă, să vă mai spun de gust?! E incredibil de delicios, răcoritor și consistent în același timp.

Blatul este același ca la checul fin cu ciocolată, umplut cu cremă fină de brânză Philadelphia, garnisit cu fructe proaspete și tortul este gata.

Ingrediente:

  • 250 g unt la temperatura camerei plus pentru uns tăvile
  • 330 g zahăr tos
  • 2 linguri extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 4 ouă medii la temperatura camerei
  • 250 g făină albă
  • 65 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g iaurt grecesc cu 10% grăsime la temperatura camerei 
  • 120 ml apă fierbinte
  • 50 g fulgi de migdale copți

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudră
  • 750 g crema de branza
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 300 g dulceață de zmeură
  • 250 g fructe proaspete

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi cu hârtie de copt și o ungem pe margini cu unt.

Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.

7E5967F1-36DF-4E76-9084-A0DAA998A19F.jpeg

Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se apunează bine și zahărul este aproape topit.

53D5D6D8-B119-472F-B5A9-BDB81AC0B06E.jpeg

Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.

D0B27653-1CD2-4A45-BC99-8408AAF3216C.jpeg

Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.

E701300A-D6EB-4337-95F0-9348195C0E1A.jpeg

Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.

E8BD170B-2FF3-425B-BB14-C8B272338044.jpeg

Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu se facă cocoloașe.

93229147-27DB-4526-A6C5-B7FE280AA607.jpeg

9E251C3E-91F5-482A-ADA9-D979991F2E0E.jpeg

Turnăm compoziția în tavă și coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt pentru 5 minute după care îl scoatem afara pe un grătar. 

Mod de preparare pentru cremă:

Punem untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și batem până deschide la culoare și se spumează bine.

Adăugăm treptat crema de brânză și o încorporăm în unt. Batem în continuare la viteză medie, atât cât să se omogenizeze. Nu batem foarte mult, că riscăm să se taie.

Asamblare:

Tăiem blatul în 2 bucăți egale pe lung sau pe lat, depinde cum doriți să fie forma finală a tortului.

Ungem primul blat cu o treime din cantitatea totală de dulceață, jumătate din crema de brânză. Ungem al doilea blat cu încă o treime din cantitatea de dulceață, îl răsturnăm peste crema de brânză, astfel

incât partea unsă cu dulceață să fie peste brânză, ungem  blatul cu dulceața rămasă și ultima parte de cremă.

Ornăm cu fructe proaspete și tortul este gata. Lăsăm la rece pentru o oră, după care putem tăia. Servim la temperatura camerei. 

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 33/45 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password