Tort de ciocolată cu blat umed, cremă de brânză Philadelphia cu fructe de pădure
Blat umed și ciocolatos, uns cu dulceață de zmeură, cremă de brânză Philadelphia și fructe de pădure, e desertul ideal pentru orice ocazie. Se face ușor, rapid și crema nu e pretențioasă, să vă mai spun de gust?! E incredibil de delicios, răcoritor și consistent în același timp.
Blatul este același ca la checul fin cu ciocolată, umplut cu cremă fină de brânză Philadelphia, garnisit cu fructe proaspete și tortul este gata.
Ingrediente:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi cu hârtie de copt și o ungem pe margini cu unt.
Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.
Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se apunează bine și zahărul este aproape topit.
Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.
Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.
Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.
Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu se facă cocoloașe.
Turnăm compoziția în tavă și coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt pentru 5 minute după care îl scoatem afara pe un grătar.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și batem până deschide la culoare și se spumează bine.
Adăugăm treptat crema de brânză și o încorporăm în unt. Batem în continuare la viteză medie, atât cât să se omogenizeze. Nu batem foarte mult, că riscăm să se taie.
Asamblare:
Tăiem blatul în 2 bucăți egale pe lung sau pe lat, depinde cum doriți să fie forma finală a tortului.
Ungem primul blat cu o treime din cantitatea totală de dulceață, jumătate din crema de brânză. Ungem al doilea blat cu încă o treime din cantitatea de dulceață, îl răsturnăm peste crema de brânză, astfel
incât partea unsă cu dulceață să fie peste brânză, ungem blatul cu dulceața rămasă și ultima parte de cremă.
Ornăm cu fructe proaspete și tortul este gata. Lăsăm la rece pentru o oră, după care putem tăia. Servim la temperatura camerei.
Dimensiune tavă 33/45 cm