Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro
  • -15-20 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Acest Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro este o delicatesă absolut delicioasă și tentantă, perfectă pentru iubitorii de ciocolată.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Blatul de ciocolată moale și aerat, îmbibat cu sirop de ciocolată cu cafea, realizat din ingrediente precum cacao neagră de foarte bună calitate, făină, zahăr, ouă. Acest blat adaugă o textură bogată și un gust intens de ciocolată.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Crema de brigadeiro, fină și bogată, preparată din lapte condensat, smântână și ciocolată, care este gătită până devine densă și lucioasă. Această cremă are un gust pronunțat de ciocolată, cu o textură care se topește în gură, adăugând un echilibru perfect de dulceață și consistență cremoasă.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Un blat umed, un strat de cremă de ciocolată fină, iar blat și cremă și sirop cu cafea nu fac decât să obținem un rezultat spectaculos. Totul decorat cu ornamente de ciocolată pentru un aspect estetic și o textură crocantă.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Tortul de ciocolată cu cremă brigadeiro este servit în felii generoase, pentru a permite oaspeților să se bucure pe deplin de fiecare strat delicios și de combinația sa armonioasă de arome. Este o alegere perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a răsfăța pe cei dragi cu un desert memorabil.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Acest tort de ciocolată cu cremă brigadeiro nu doar încântă papilele gustative cu gustul său intens de ciocolată, dar și impresionează vizual prin strălucirea ganache-ului și ornamentele de ciocolată. Este o alegere indulgentă și perfectă pentru orice iubitor de ciocolată!

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Cum facem Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 250 g zahăr tos
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 220 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt

Ingrediente pentru crema Brigadeiro:

  • 800 g lapte condensat
  • 1,200 smântână din lapte de vacă pentru gătit cu 20% grăsime( eu am folosit La Dorna)
  • Un praf de sare
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 250 g ciocolată neagră cu 50% conținut de cacao

Ingrediente pentru însiropat:

  • 150 ml apă
  • 200 ml cafea tare
  • 200 g zahăr
  • 40 g cacao de bună calitate

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm o tavă de cuptor de 22/33 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Într-un castron încăpător punem ouăle împreună  cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Încorporăm laptele, uleiul și omogenizăm.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 25 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze pentru vreo 10 minute în tavă în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema Brigadeiro:

Într-o cratiță antiaderentă punem laptele condensat, smântâna, cacaua cernută și praful de sare.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Fierbem la foc mic spre mediu până când începe să bolborosească amestecând încontinuu cu ajutorul unei spatule de silicon. Mare atenție continuu înseamnă fără oprire timp de vreo 40-45 de minute.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Oprim focul și adăugăm ciocolata în cremă fierbinte, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic să se omogenizeze.
Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Turnăm crema într-un vas și acoperim suprafața cremei cu folie. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru sirop:

Punem toate ingredientele într-un ibric și punem la foc atât cât să se topească zahărul. Dăm jos și lăsăm să se răcească complet.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Asamblare:

Când s-a răcit blatul, decupăm partea superioară, astfel încât să luăm doar spuma jos, apoi îl tăiem în două.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Punem un blat, însiropat cu jumătate din cantitatea de sirop.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Punem jumătate din cantitatea de cremă și o nivelăm, venim cu al doilea blat, însiropat și cealaltă jumătate de cremă. Decorăm și dăm la rece peste noapte.

Tort de ciocolată cu cremă brigadeiro

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password