Tort Luna cu căpșuni și banane

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort Luna cu căpșuni și banane
  • -16 pServings+
  • 1:20 hTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Tort Luna cu căpșuni și banane

Poate sună prea simplu, Tort Luna cu căpșuni și banane, dar își merită pe deplin acest nume. Odată pentru că este cu multă cremă deschisă la culoare, iar în cealaltă ordine de idei, pentru că este magnific atât ca aspect cât și gust.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, puteți face un tort de-a dreptul spectaculos cu un blat însiropat și aromat, gust ușor dulce acrișor și aspectuos din cale afară.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Din punctul meu de vedere, combinația de iaurt cu căpșuni și banane este de-a dreptul perfectă, și nu cred că sunt fructe care să se combine mai bine cu iaurtul decât căpșunile și bananele. Probabil este gustul meu, dar curând aveam să aflu că și alor mei, care l-au savurat pe repede înainte.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Căpșunile sunt benefice pentru organism, întăresc sistemul imunitar, ajuta la menținerea unei vederi sănătoase, luptă împotriva cancerului, scad nivelul de colesterol, Redux inflamațiile și multe altele. Așadar pe lângă faptul că este foarte gustos, este și foarte sănătos, mai ales că și jeleul de căpșuni folosit este din producția proprie de anul acesta.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul relativ simplu de preparare.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Cum facem Tort luna cu căpșuni si banane?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 140 g zahăr tos
  • 150 g făină albă

Ingrediente pentru mousse-ul de căpșuni:

  • 400 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 250 g căpșuni
  • 120 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 20 g gelatină
  • 100 ml apă rece
  • 150 g frișcă naturală din smântână cu 35% grăsime
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente pentru mousse-ul de iaurt:

  • 300 g iaurt grecesc cu 10% conținut de grăsime
  • 5 g gelatină
  • 25 ml apă rece
  • 150 g smântână din lapte pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:

  • 250 g căpșuni proaspete/congelate
  • 120 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 70 g zahăr tos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Coaja răzuită de la o lămâie

Ingrediente pentru crema de brânză cu frișcă:

  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 g cremă de brânză Philadelphia
  • 250 ml frișcă din smântână
  • Căpșuni pentru decor

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde de 22 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu uleiul.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă. 

Tort Luna cu căpșuni și banane

Adăugăm gălbenușurile amestecate cu uleiul și amestecăm ușor.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 10 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem pentru fiecare pas frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul folosirii.

necunoscut.jpg

Mod de preparare pentru mouse-ul de căpșuni cu iaurt:

Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru 10 minute.

Tort Mousseline

Căpșunile împreună cu zahărul le punem la fiert până obținem o compoziție similară a unei dulceți lejere.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Cu ajutorul unui blender mixăm până obținem un piure, lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Punem iaurtul grecesc, extractul de vanilie, piureul de căpșuni și omogenizăm, dăm deoparte.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Mod de preparare pentru mousse-ul de iaurt:

Punem gelatina la hidratat în apa rece. Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Punem iaurtul cu extractul de vanilie și jumătate din cantitatea totală de zahărul pudră într-un castron, omogenizăm și dăm deoparte.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Mod de preparare pentru jeleul de căpșuni:

Punem gelatina la hidratat în apă rece pentru minim 10 minute.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Căpșunile împreună cu zahărul le punem la fiert până obținem o compoziție similară a unei dulceți lejere.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Cu ajutorul unui blender mixăm până obținem un piure, lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Mod de preparare pentru sirop:

Punem apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dăm un clocot, după care o lăsăm să se răcească complet.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Asamblare:

Tăiem blatul în 3 părți egale.

Punem blatul înapoi în inelul sau tava în care l-am copt, însiropăm cu o treime din cantitatea totală de sirop.

Acum e timpul să finalizăm mousse-urile și jeleul de căpșuni.

Topim gelatina pentru mousse-ul de căpșuni și o adăugăm peste amestecul de iaurt cu căpșuni. Omogenizăm.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Încorporăm frișca bătută în 2-3 tranșe și amestecăm ușor.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Pentru mouse-ul de iaurt vom pune gelatina topită peste și amestecăm energic.

Tort Luna cu căpșuni și banane
Peste compoziția simplă de iaurt adăugăm frișca bătută corespunzătoare acestui pas și amestecăm.

Topim gelatina si pentru jeleu și o adăugăm în piureul de căpșuni.
Tort Luna cu căpșuni și banane

Însiropăm suprafața primului blat cu o treime din cantitatea totală de sirop, jumătate din cantitatea totală de mousse de iaurt cu căpșuni, punem bananele tăiate longitudinal și a doua parte de mousse de căpșuni.(din păcate acest pas a rămas fără poză 🙁

Venim cu al doilea blat, însiropăm și turnăm jumătate din cantitatea de mousse simplu cu iaurt, nivelăm, turnăm și  jeleul de căpșuni cu atenție iar apoi restul de mousse.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Tort Luna cu căpșuni și banane

Tort Luna cu căpșuni și banane

Punem și ultimul blat, îl insiropăm și îl ungem cu mousseurile rămase pe marginile vasului. Dăm la rece pentru minim 3-4 ore.

Cu jumătate de oră înainte să scoatem tortul de la frigider pentru a-l îmbrăca, facem și crema de brânză cu frișcă:

Batem frișca, respectând aceeași pași ca la mousse-uri

Punem untul cu zahărul pudră și îl amestecăm ușor cu un tel atât cât să se omogenizeze.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Adăugăm crema de brânză și mixăm până se topește zahărul.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Încorporăm frișca în crema de brânză cu ajutorul unei spatule sau a unui tel amestecând ușor, atât cât să se încorporeze și să obținem o cremă fină și omogenă.

Tort Luna cu căpșuni și banane

Îmbrăcăm tortul cu crema obținută și îl decorăm cu căpșuni, ciocolată, mentă, etc. Cam asta a fost, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Tort Luna cu căpșuni și banane

Simplu, gustos și aspectuos, Tort Luna cu căpșuni și banane.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password