Tort Tiramisu

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Tort Tiramisu
  • -16 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Tort Tiramisu

Azi facem cel mai bun Tort Tiramisu cu blat făcut în casă și o cremă fină de mascarpone cu ouă bătute pe abur și frișcă. Un deliciu de sărbătoare.

Tort Tiramisu

Un desert rapid și foarte ușor de pregătit, poate chiar mult mai rapid decât cel făcut cu pișcoturi. Pe lângă toate astea crema și blatul au o ținută de invidiat și poate fi tăiat perfect fără nici un fel de problemă. Tot ceea ce aveți nevoie pentru acest tort sunt niște ouă, zahăr, făină, mascarpone și cafea, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Și ca să îi citez pe prietenii mei Amalia și Raul “Cum ai reușit să îi dai exact gustul celui făcut cu pișcoturi”

Așadar din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor puteți obține un desert care poate fi pregătit atât în varianta de prăjitură cât și de tort. Tot ceea ce trebuie să faceți e să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului explicat pas cu pas în cele ce urmează.

Tort Tiramisu

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

CUM FACEM TORT TIRAMISU?

Ingredinete:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 50 ml ulei vegetal
  • 70 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 210 g făină tip 000
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă și însiropat

  • 500 g mascarpone
  • 500 g smântână pentru frișcă din lapte
  • 80 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 20 g gelatină
  • 100 ml apă rece
  • 500 ml cafea tare
  • 1 lingură extract/esența de migdale
  • 20 g cacao pentru pudrat

Mod de preparare pentru blatul de vanilie:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 38/36 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.

Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și laptele, până obținem o compoziție omogenă.

Amestecam gălbenușurile cu laptele și uleiul

Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Adaugăm gălbenușurile și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.

Adăugăm gălbenușurile

Adăugăm făina în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.

Încorporăm faina in 3 transe

Turnăm compoziția în tava tapetată și o nivelăm. Coacem blatul timp de 17-18 minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care transferăm pe un grătar să se răcească complet.

Turnăm compoziția in tava

Mod de preparare pentru cremă:

Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru 10 minute.

Tort Mousseline

Punem ouăle împreună cu zahărul tos, extractul de vanilie, praful de sare și le batem pe abur până ajung la temperatura de 72 de grade Celsius. Mare atenție ca fundul vasului să nu atingă apa și dacă nu avem termometru, vom știi când e gata atunci când lasă fir gros sine cremoasă.

Punem ouăle împreuna cu zaharul

Batem pe abur pana ajunge la 72 de grade

Încorporăm mascarponele în compoziția fierbinte de ouă și omogenizăm. Dăm deoparte până ajunge la temperatura camerei. Nu se vede prea bine în poză că s-a lăsat la fund :))

Încorporăm mascarponele

Punem frișca care musai trebuie să fie foarte rece(ținută la frigider minim 4 ore) într-un castron bine degresat și uscat și o batem cu ajutorul unui robot de bucătărie până lase urme ușoare la suprafața. Adăugăm zaharul pudră și mixăm până se întărește. Nu bateți mai mult că riscați să se taie.

Asamblare:

Adăugăm extractul de migdale în cafea.

Decupăm partea de sus a blatului (doar pielița sau spuma cum îi spuneți dumneavoastră) și îl tăiem în două părți egale, pe lung sau pe lat.

Decupam partea superioară

Punem o jumătate de aluat într-un inel pătrat sau într-o tavă cu margini astfel încât atunci când vom pune crema să nu curgă.

Însiropăm blatul de jos cu 220 g cafea.

Insiropăm Blatul

Încălzim gelatina să o aducem în stare lichidă. O încorporăm în compoziția de mascarpone si mixăm rapid astfel încât să nu se facă cocoloașe.

Încălzim gelatina

Frișca o adăugăm în în trei tranșe în crema de mascarpone și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi și ușoare, astfel încât să nu scoatem aerul din ea.

Frisca o adăugăm in 3 transe

Turnăm jumătate din cantitatea de cremă peste primul blat însiropat și nivelăm. Punem repede cel de-al doilea blat, îl însiropăm și pe acesta cu cafeaua rămasă și cealaltă jumătate de cremă. Va trebui să vă mișcați foarte repede ca să nu se solidifice crema.

Dăm la rece până a doua zi după care porționăm, pudrăm cu cacaua și este gata de servit.

Pudrăm cu cacao

Așadar spor la treabă și să vă fie de folos!

Tort Tiramisu

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password